Fatih Altaylı Teke Tek programında isyan etti: Devleti koronavirüs hakkında doğru söylemeye davet ediyorum

featured

Fatih Altaylı, Moderatörü olduğu Teke Tek programında bilim insanlarıyla koronavirüs gündemini ele aldı.

Koronavirüs kısıtlamalarının ve aşı çalışmalarının değerlendirildiği yayında Fatih Altaylı isyan etti.

Öncelikle yayında gelen mesajlara ve duyarsızlığa tepki gösteren Altaylı, “Maske takmazsanız bulaşıyor. Ne olursunuz önlem alın. Şu insanlara acıyın ya. Sabahtan akşama kadar bu hastalıkları tedavi etmeye uğraşıyorlar. Risk içindeler, ailelerini riske atıyorlar, analarını babalarını çocuklarını riske atıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Altaylı daha sonra Türkiye’deki koronavirüs tedbirlerinin yetersizliğine tepki göstererek devleti doğru söylemeye davet etti.

Fatih Altaylı’nın konuşması şöyle oldu:

Ahlaksızın biri diyor ki konuklarınızın çoğunluğu ilaç firmalarının ilaç mümesslili gibiler. Efendim siz ilaç milaç almayın. Ölümü bekleyin. Çok geçikmez zaten. Konuklarıma hakaret etme hakkında sahip değilsiniz.

Benim bir şekilde telefonumu ele geçirdiniz diye arsızlık terbiyesizlik yapmayın. Burada herkesin merakla beklediği bir aşıdan bahsediyoruz. Bütün dünya medyası da bundan bahsediyor. O konukların önüne düşersiniz bir gün inşallah. Tepemi attırmayın.

Maske takın. Kaç dakikada bulaşırı bırakın siz. 1 metrede başka, 3 metrede başka, 10 santim de başka. Suratınıza hapşırdığında öksürdüğünde başka. Maske takarsanız bu riski yüzde 90 oranında azaltıyoruz. İkinizde takarsanız yüzde 95 oranında azalttığınızı bilim adamları söylüyor. O yüzden kaç dakikada bulaşır 10 dakikada mı 5 dakikada mı sorup durmayın. Bulaşıyor işte kardeşim.

Maske takmazsanız bulaşıyor. Ne olursunuz önlem alın. Şu insanlara acıyın ya. Sabahtan akşama kadar bu hastalıkları tedavi etmeye uğraşıyorlar. Risk içindeler, ailelerini riske atıyorlar, analarını babalarını çocukalrını riske atıyorlar. Beni, bizi dinlemiyorsanız, adam yerine koymuyorsanız onlara acıyın. İstifa etmeleri yasak. Görevden ayrılamıyorlar.

Fatih Altaylı sözlerini şöyle sürdürdü;
Bir damla insanlık gösterin ya. Şunu takmak çok zor bir şey değil. Şu kadar basit. Biraz kepçe kulak olursunuz bunu takarsanız. Başka bir şey olmazsınız.

Devleti de doğru söylemeye davet ediyorum bir kez daha. Bu ülkeyi yol geçen hakkı yapmaktan çıkarmalarını istiyorum. Ben Mısır’a gidiyorum PCR testi olmadan, herkes ipini koparan bu ülkeye geliyor. Edirne’ye Bulgaristan’dan pazardan geliyorlar. Yunanistan’dan bilmem nereye geliyorlar. Biz burnumuzu çıkartamıyoruz dışarıya. Bu ülke yol geçen hanı değil. Hastalığı kapanın gelip oturabileceği bir yer değil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir