Fatih Altaylı: “Akşener Cumhur İttifakı’na katılırsa kaybeder”

featured

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘e yaptı, “Evine dön” çağrısını değerlendirdi. “Akşener’in bir AK Parti ile flört ettiği uzaktan görünüyordu. Ancak genel kanaat Bahçeli’nin bu flörte karşı çıktığı, işin ciddmesi halinde bayağı sert tepki göstereceği tahmin ediliyordu. Hatta Bahçeli’nin zaman zaman çıkışlar da bu flörtteki ciddileşmeye bağlanıyordu. ” değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi için iktidarın askere alma bürosu gibi çalışan yerler diyerek gönderme yapan Altaylı, “Çiçek atma ‘olarak yorumlamış Bir tür Beşiktaşlı taraftarların moda yaptığı’ Cumhur’a Gel ‘çağrısı. Ancak genel kanaat Bahçeli’nin bu flörte karşı çıktığı, işin ciddileşmesi halinde bayağı sert tepki gösteriliyordu Hatta Bahçeli’nin zaman zaman dışarı çıkışlar da bu flörtteki ciddileşmeye başlıyordu. Ben de bu durumu doğrudan Meral Akşener’e sormuştum ve ‘ Meral Hanım bu davete icabet eder mi, yok öyle bir şey ‘yanıtını almıştım. ” dileğini dile getirdi.

Altaylı, “Ama bildiğim bir şey var ki, belirli bir taban elde eden partilerin bu tabanı oluşturmasında siyasi gerçekler rol oynar. İyi Parti tabanı, Meral Akşener’in kaşı ve gözü için orada değil. Partinin söylemleri ve eylemleri nedeniyle oluşmuş bir taban. MHP ‘nin AK Parti ile yakınlaşmasına tepki gösteren gösteren, muhafazakar, milliyetçi ama laik, modernist kentli bir taban Şimdi Akşener, Cumhur İttifakı’na katılmaya karar verirse, bu tabanın önemli bir kaybeder gibi görünüyor. Peki bu işten kim kârlı çıkar? Sanki Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na yarar gibi görünüyor. Tabii Cumhur İttifakı küçük bir eksik hissediyorsa ona da o kadarını götürebilir. ” ifadesini ifadeleri.

Yazının devamı için tıklayın

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir