Faslı Yusuf bebeğin annesi Zeynep Rahou gözyaşlarıyla anlattı! ‘Sesimizi bir tek Erdoğan duydu’

Faslı Yusuf bebeğin annesi Zeynep Rahou, daha önceki yardım talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

featured

Hollanda’da tedavisi yapılmayan ve adeta ölüme terk edilen Faslı Yusuf bebek için Türkiye harekete geçti. Yusuf bebeğin annesi Zeynep Rahou, A Haber’e konuştu ve daha önce gerçekleştirdiği yardım talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunu belirten Küçük Yusuf’un annesi “Dünyadaki tüm ülkelere çağrıda bulundum ama sesimizi bir tek Suriye’de Ukrayna’da milyonlarca çocuğa el uzatan Erdoğan duydu” dedi.

Hollanda’da tedavisi gerçekleştirilmeyen Faslı Yusuf bebeğe Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yardım elini uzattı. Daha önce akciğer hastalığı bulunan evladı için yardım çağrısında bulunan Yusuf bebeğin annesi Zeynep Rahou, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine yardım edebilecek tek dünya lideri olduğunu söylemişti.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Dünya ülkelerinden yardım talebinde bulunan Yusuf bebeğin annesinin sesini Türkiye duydu. Faslı anne Zeynep Rahou’nun yardım çığlının ardından Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Faslı Yusuf bebeğin bir hastalığı var. Ne doğduğu Hollanda’da nede Fas’ta çare bulunabildi. Annesine, “İsterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz” denmiş. O ise umudunu, yardımları karşılığında beklentisi yok dediği Cumhurbaşkanımıza bağladı. Uçağımız bu sabah kalkıyor” notuyla paylaştı.

“OĞLUMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ANLATACAĞIM”

Türkiye’nin harekete geçmesinin ardından A Haber’e konuşan anne Rahou, gözyaşları içerisinde duygularını paylaştı. Rahou “Tüm dünyadan yardım istedim sesimizi bir tek Cumhurbaşkanı Erdoğan duydu. Suriye, Ukrayna dünyadaki tüm çocuklara yaklaştığı gibi yaklaştı. Özellikle bu Ramazan ayında her şeyin bu kadar hızlı gelişmesinden ötürü müteşekkirim. Erdoğan, ailesi ve Türkiye için dua edeceğim. Benim hayatımı kurtardılar. Oğlum sağlıklı büyürse gelecekte ona Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlatacağım. Türkiye senin kurtarıcın diyeceğim.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE VE ERDOĞAN İÇİN DUA EDECEĞİM”

Çocuğunda akciğer hastalığı olan PSD rahatsızlığı bulunduğunu dile getiren Rahou, “Oğlum hastaneye geldiğinde doktorlar ne yapacağını bilemedi. Çocuğunuz ölebilir dediler. Ben çocuğumu öldürmeyin dedim. İki seçenek sundular. Ya oğlum akciğerindeki rahatsızlıktan dolayı yavaş yavaş ölecek ya da ötenazi ile hayatına son vereceğiz dediler.” diye konuştu.

Rahou şunları söyledi “Türkiye’de tedavi yapılarak hayatına devam eden PSD’li çocuklar varmış. Ben de Hollanda’daki doktorlara Türkiye’de uzman doktorların bulunduğu söyledim. Bana güldüler ve ‘Bizden daha iyi mi?’ dediler. Ben de ‘Tıbbi olarak daha gelişmiş bir ülke daha iyi hastane ve doktorları var. Elimden geleni yapıp iyileştireceğim’ dedim. Türkiye’den gurur yapıp yardım istemedikleri için kendi imkanlarımla milyonlara yardım eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj attım. Anne olarak kalbimi karanlıktan kurtardı. İnsanlara yardım eden tek dünya lideri diyeceğim kişi Erdoğan. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua edeceğim”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir