Faruk Fatih Özer’in son görüntülü konuşması Thodex’in sır perdesini aralayacak! Faruk Fatih Özer yakalanmak mı istiyor?

featured

Türkiye’den 108 milyon dolarlık kripto varlıkla Arnavutluk’a kaçan ve bu ülkede yoğun biçimde aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için mafya bağlantısı ihtimali güçleniyor.

Sabah’ta yer alan habere göre; mart ayından itibaren kaçış planını yapmasında etkili olan bir mafya bağlantısı, Özer’i kandırarak Arnavut mafyasının ağına çekmiş olabilir. Tiran Havalimanı’na geldikten sonra kendisini karşılayan şüpheliler, Özer’i ilk önce otele daha sonra da bir eve yerleştirmişti. Polis, yoğun bir biçimde Özer’in izini sürüyor. Dosyayla ilgili gizlilik kararı alındı.

Faruk Fatih Özer rehine mi?

Özer, Tiran’da kaldığı otelden konaklamanın ikinci günü kaçmış, Tiran merkezde başka bir eve götürülmüştü. Ardından ikinci adrese baskın yapılmadan önce adresten ayrılmıştı. O evde Facetime görüşmesi yapmış ve bu görüşme sayesinde adres tespit edilmişti.

Özer’in bu görüşmesi, “Mafya ağının içerisine düştüğünü anladıktan sonra kendisini yakalatmak istiyor olabilir” şeklinde yorumlandı. Arnavutluk’ta, MOBESE kameralarının yok denecek kadar az olması, benzer olaylarda failin bulunmasını zorlaştırıyor.

Bilgisayarlara el konuldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para borsası Thodex şirketi ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde,polis ekipleri tarafından Thodex’in genel merkezine aramalar gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Thodex’in web sayfasına 2 gündür erişim sağlanamadığından yola çıkılarak çok sayıda insanın mağdur duruma düşürüldüğü gerekçesiyle açılan soruşturmada, Anadolu Cumhuriyet Savcılığının isteği üzerine Thodex şirketinin genel merkezinde aramaların yapılması maksadıyla Sulh Ceza Hakimliğinden hem arama hem de el koyma kararı çıkarıldı.

Karar gereğince, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Thodex şirketinin Kadıköy Merdivenköy Mahallesinde bulunan Nida Kule’deki genel merkezine ulaştı. Kripto para borsasının genel merkezinde gerçekleştirilen arama sonrası Thodex’teki tüm bilgisayarlara polis ekipleri tarafından el konuldu.

Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılığı oldu

Thodex şirket borsasının aylık ortalama 12 milyar dolar dolaylarında işlem hacminin bulunduğu belirtiliyor. Bu sayıdan yola çıkılarak vurgunun 2 milyar dolar dolaylarında olduğu değerlendiriliyor. Sayılara göre yaşanan bu dolandırıcılık olayı, Türkiye tarihinin en yüksek miktarlı dolandırıcılığı olarak kayıtlarda yerini alacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir