Farah Zeynep Abdullah’tan Bergen açıklaması: “Ona benzeyeceğim!”

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Farah Zeynep Abdullah, katıldığı bir programda başrolünde yer aldığı Bergen filmine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

featured

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, ünlü şarkıcı Bergen’in hayatını canlandırdığı “Bergen” adlı film nedeniyle son zamanlarda gündemden düşmek bilmiyor. Bergen filmi, izleyicilerin olumlu yorumlarıyla sosyal medyada da yankı uyandırdı. Farah Zeynep Abdullah, konuk olduğu Yasemin Şefik “+1” adlı podcast programında hayat verdiği Bergen rolüne ilişkin konuştu.

“BERGEN’E BENZEYECEĞİM”

Yasemin Şefik’in “Bergen’i canlandırmak ve bu kadar iyi mimikler, makyaj birçok şeyle benzemen bir harika” yorumu üzerine Farah Zeynep Abdullah, “Bu film tam olarak bir yapım tasarım harikası. Sadece benim oynamam değil, tüm ekibin birleştiği an. Tabii ki ‘Bergen’ filminde Bergen’i canlandırıyorsam Bergen’e benzeyeceğim. Makyajından, açısına kadar her şeyi içeren bir konu” ifadelerini kullandı.

Twitter’ı aktif kullanan Abdullah “Ben çok ciddi şeyler de anlatıyorum ama bazen tamamen öylesine tweet’ler paylaşıyorum” diye konuştu. 4 Mart’ta vizyona giren Bergen filmi, vizyona yaklaşık 718 bin seyirciyle hızlı bir giriş yapmasının ardından, ikinci hafta sonunda da bu performansının üzerine koydu ve 981 bin 187 seyirciyle gişenin liderliğini sürdürdü.

Arabeskin unutulmayan kadın seslerinden biri olan Bergen’in hayatını konu alan filmde, Bergen olarak bilinen Belgin’in Ankara’dan Adana’ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan öyküsünü anlatıyor.

BERGEN KİMDİR?

Ünlü şarkıcı Bergen, 1959 yılında Mersin’de yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Anne ve babasının boşanması hayatını kökten bir biçimde değiştirdi. Ankara’da yaşarken annesinden başka kimsesi yoktur, baba yoksunluğu içinde derin bir boşluk açtı. Öte yandan, konservatuara girme başarısıyla katmerlenen gelecek umudu, ilk aşkı Abdullah’tan ayrılmasıyla yara aldı. Ama onun en büyük gücü yeteneğidir. Ankara’nın prestijli mekanı Feyman Kulüp’te keşfedilmesiyle birlikte, parlayan genç bir yıldıza, Bergen’e dönüştü.

Ancak zamanın koşullarında yapılan kontratlar sebebiyle Bergen bir süre çalışmak için annesiyle birlikte Adana’ya taşındı. Adana’da çalıştığı müzikholde sahne ve müzik tarzını değiştirmek zorunda kaldı. Halis Serbest’le yaptığı evlilik ise düşlediğinin tersine Bergen’i hayattan kopardı.

Kariyerinin en güzel yerinde Halis Serbest’in kezzap saldırısına uğrayan Bergen bir gözünü kaybetti. Bergen yaşadığı trajediye rağmen sahnelere döndüğünde, olağanüstü şarkıcılığıyla Türkiye çapında şöhretli bir şarkıcı olur. Halis’in tehdit, taciz ve şiddetle seyreden gerilimli ilişki, git-gellerle devam eder. Bergen hep korku içinde yaşar. Sonunda kesin bir biçimde Halis Serbest’ten kurtulduğunu düşündüğü bir yolculukta silahlı saldırıya uğrar. Annesinin ağır yaralandığı bu saldırıda Bergen hayatını kaybeder. Henüz 30 yaşındaki Bergen, 1989 yılında öldüğünde ise hem bir kurban hem de arabeskin kraliçesi olarak insanların kalplerine kazındı.

Serenay Sarıkaya’dan dikkat çeken Farah Zeynep Abdullah açıklaması:”Bergen ona kısmetmiş”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir