Ezanla Dombırayı karıştırmak

İzmir’de birkaç ahlaksızın cami hoparlöründen “Çav Bella” yayını yapması elbette ki hoş bir durum değil.  Belki birkaç yeni yetme devrimcilik heveslisi ergen bir şaka yapmak istedi belki de bilinçli olarak Müslümanlarla dalga geçmek amaçtı.

Son dönemlerde moda olan sosyal medya etkileşimi amaçlı bu tarz saçma sapan işlere toplum olarak alıştık. Nasıl oldu da muhafazakâr nesil yetiştirecekken bu kadar geri zekâlı bir Tik Tok nesli yetiştirdik inanmak mümkün değil!

İnanılmayacak bir başka durum da cami hoparlöründen müzik yayınını darbeye, ülkenin bölünmesine, ezanların susturulmasına bağlamak! Siyasilerimiz işin kolayına kaçmaya bayılıyor. Devleti yönetenler suçu başkalarına atmak yerine “biz nerde hata yaptık da böyle oldu” deme erdemine ulaşsalar inanın Türkiye için daha faydalı olacak. Din konusundaki hassasiyete katılıyorum. Kutsal değerlerimizle kimse dalga geçemez. Ama siz sürekli olarak topluma dini konu olarak çocuk yaştaki kız çocuklarının vücutlarının doğuma elverişli olup olmadığını dayatırsanız, bu dini yeni yetişen gençlerin gözünde yıpratırsınız. Koskoca ülkenin dini gündemi çocuk cinselliğinin ötesine geçemiyor!

Kimse korkmasın; bu ülkeyi kimse bir twit atmakla, bir röportajla, bir Tik Tok videosu ile yıkamaz. Bu ülke bir siyasi parti değildir. Bu ülke binlerce yıllık tarihi ile koca bir çınardır. Kimse bu ülkede ezanları susturamaz. Ezan, Dombıra değildir. Yunan’ın, İngiliz’in susturamadığı ezanı muhalefet mi susturacak? Bir çiftçiyi sürekli tarlanda yılan var diye korkutursan, o tarla ekilmez, o çiftçi aç kalır.

Neden bu kadar korkuya dayalı bir fikir aşılıyoruz gençlerimize? Sanki her an birileri çıkacak ezanı susturacak, bayrağı indirecek, ülkeyi bölecek korkusu aşılamak nasıl bir mantıktır? Bir dönem “laiklik elden gidiyor” diyenler ile aranızda ne fark kaldı? Cumhuriyet mitinglerinde “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı atan yaşlı sarışın teyzelerin yerini “Ezanları susturacaklar” diyen türbanlı troliçeler aldı.

Trol ve troliçeler bu korku ikliminden besleniyor, para kazanıyor. Aksi takdirde kendilerine gerek kalmayacağının farkındalar. Ülkeyi yönetenlerin bir an önce kan emici bu trol ve troliçelerin kara büyüsünden kurtulup aklını başına almaları gerekiyor. Çünkü onlar keselerini tam doldurduklarında belki ezan susmayacak ama Dombıra susacak…

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir