EYT’de yaş sınırı kaç oldu? EYT ne zaman çıkacak? İşte son durum

Dün merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını söyledi.

featured

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son dakika gelişmeleri, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuya dair kapsamlı bir dosya hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan dosyada yaş sınırını da içeren seçenekli tabloların yer aldığı biliniyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? 1.9 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT’de yaş şartı var mı?

Benzer Haberler
vedat-bilgin-eyt
Kabine sonrası Vedat Bilgin’den heyecan uyandıran EYT açıklaması
2023-en-dusuk-emekli-maasi
Asgari ücret 8 bin 500 TL olunca en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? EYT’lileri bekleyen sürpriz sonuç…
eyt
EYT’de ödenecek en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte o rakam

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT düzenlemesinin bu hafta içerisinde bitirilmesi bekleniyor.

EYT ile ilgili düzenlemenin yakında tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında “Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” ifadelerini kullandı:

“Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT’yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız.”

EYT’DE YAŞ ŞARTI VAR MI?

Çalışanların emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak.” dedi.

BAKAN BİLGİN’DEN YENİ AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kabine Toplantısı sonrası “EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağını da o gün açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir