EYT’de eksik primi olanlara tarihi fırsat! Yapılandırma ile emekli olabilecekler

Borç yapılandırmada başvuru süresi Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, 1 ay uzatıldı. Böylece EYT'li iken prim borcu ve eksik prim günü nedeniyle yasadan yararlanamayanlar da başvuru yaptıkları takdirde emekli olabilecek.

featured

Cumhuriyet tarihinin en geniş yapılandırma sistemine başvuru süresi 1 ay uzatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na topluluk sigorta primi, isteğe bağlı sigorta borcu olan işveren, Bağ-Kur’lu, primini kendi ödeyenler de süre uzatımıyla ödeme kolaylığından yararlanabilecek.

EKSİK PRİMİ OLANLARA TARİHİ FIRSAT

Böylece, EYT’li olduğu halde prim borcu, eksik prim günü nedeniyle emeklilikte yaşa takılanlar yasasından yararlanamayanlar da yapılandırma kolaylığından yararlanıp emekli olabilecek.

30 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

Cumhurbaşkanı Kararı’yla kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Kanun hükümlerinden yararlanmak için öngörülen süreler ertelendi. Buna göre, kanun hükümlerinden yararlanmak için vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler gibi alacakları yapılandırılan idarelere yönelik başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023’e kadar uzatıldı. Söz konusu süre 31 Mayıs’ta dolacaktı.

İLK TAKSİT 31 TEMMUZ’DA

Kararla, bu başvuru, bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz 2023’e kadar uzatılmış oldu. Yapılandırılan borçlarını peşin ödeyenlerin enflasyon farklarının yüzde 90’ı silinecek. Süre ertelemesi, tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçlarını kapsıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir