Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve taşeron işçi düzenlemesi açıklaması! Bakan Vedat Bilgin tarihi duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve taşeron işçi düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtladı. EYT'liler ile ilgili de tek tip bir düzenleme olacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis'e sunacağız" dedi. Taşeron işçi çalışması hakkında da bilgi veren Bakan Bilgin sürecin Kasım ayı içerisinde sonuçlanacağını açıkladı.

featured

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  ve taşeron işçi düzenlemesi ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Bilgin’in açıklamalarından öne çıkanlar:

Tarihte bu çapta bir salgın yok. Salgın tüm dünyayı etkiledi. Uzaktan çalışma gibi 20-25 yıl sonra hayata geçer denen birçok değişim hayata geçirildi. Uzaktan eğitimin bu kadar kitlesel bir düzeye ulaşabileceğini tahmin edemezdik. Pandemi tüm bunları öne çekti.

Milli devletlerin ne kadar önemli olduğu bu dönemde ortaya çıktı. Dünyanın her tarafında hastane önünde ölen insanlar var. Fakat Türk devleti, bu dönemde sosyal devlet vasfını ne kadar öne çıkardığını gösterdi.

Türkiye, bir Türk dünyanın neresinde olursa olsun onun elinden tutuyor. Bu süreçte devlet ve toplum arasında bir güven oluştu. Türkler dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendilerini yalnız hissetmiyorlar.

Salgın sürecinden sonra dünyada olağanüstü bir ekonomik dalgalanma oldu. Hammadde kaynaklarının üretim alanlarında sorunlar ortaya çıktı.

Bu dönemde ulaşım ve tedarik zincirlerinde problemler ortaya çıktı. Tüm bunların yoğun olarak yaşanması, dünyanın birçok ülkesinde sorun meydana getirdi.

Kamu çalışanlarının emeklilikleri ek gösterge rakamlarıyla belirleniyor. Bu konuda yaklaşık 6 milyon insanı etkileyen bir düzenleme yaptık.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir