Birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak: EYT’de yaş sınırı kaç oldu?

Son düzlüğüne girilen EYT düzenlemesi için Beştepe'de toplantı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihai kararı 19.45'te açıklayacak.

featured

Aylardır beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)düzenlemesi için gözler Beştepe’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19.45’te ‘EYT’de yaş sınırı olacak mı?’ sorusuna noktayı koyacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son açıklamasında EYT’de makul bir yaş sınır olabileceğini söylemişti. Ankara kulislerindeki son bilgilere göre, kadınlarda 46 ya da 48, erkeklerde 48 ya da 50 yaş sınırı olacağı ileri sürülmüştü.

50 YAŞA KADAR YOLU VAR

Bugün EYT’liler için karar ve kader günü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapacağı toplantıda nihai karar verilecek. Yaş sınırı tartışmaları devam ediyor, yine masada. 46-47-48-49-50 aralıkları konuşuluyor.

50 yaşa kadar bir sınırlama getirilebilir. Yine bütçe yükü gerekçesiyle Bakan Nebati yaş sınırı getirilmesini talep ediyor. Ekonomiden ziyade siyasi bir karar alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek kararı. Ekonomik gerekçeler ağır basarsa yaş sınırı da gelebilir. Bıçak sırtı bir karar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayağında.

Benzer Haberler
staj-ciraklik
EYT’de staj ve çıraklık sigortasında kritik prim detayı
e-devlet.eyt-hizmet
EYT’de hizmet birleştirmesi nedir? e-Devlet EYT başvurusu ve hizmet birleştirme nasıl yapılır?
eyt-yas-siniri
EYT’de yaş sınırı kaç oldu? EYT ne zaman çıkacak? İşte son durum

MİLYONLARCA KİŞİ YARARLANACAK

Başka bir iddiaya göre ise erkeklerde 47 kadınlarda 45 yaş sınırı gündeme gelmişti. Bakan Bilgin bu iddialarla ilgili sorulara açık kapı bırakmıştı. EYT’den ilk etapta yaş sınırı olsa bile 2 milyon kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor. Yaş sınırı olduğu takdirde ise birkaç yıl içinde 4-5 milyon kişinin yaralanacağı öngörülüyor.

8 Eylül 1999 tarihindeki düzenlemenin ardından bu günden önce sigortalı olanlar prim günleri dolsa da yaşı beklemek zorunda kalmıştı. Erdoğan’ın açıklayacağı EYT düzenlemesi ile 24 yıl sonra sorun çözülmüş olacak…

KARAR 19.45’TE AÇIKLANACAK

An itibarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kararın çıkması beklenen son toplantı gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihai kararı 19.45’te kamuoyu ile paylaşacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir