EYT için SGK ve BAĞKUR prim borcu yapılandırma nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. EYT'liler prim borçlarını yapılandırma imkanına kavuşuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketinin devreye girmesiyle birlikte EYT ile emeklilik bekleyenler kamu bankalarından alacakları krediyi emekli maaşlarıyla geri ödeyebilecek. Milyonlarca vatandaşı borç yükünden kurtaracak olan borç yapılandırma paketi, emeklilik için gün sayanlara da ilaç gibi gelecek.

featured

Erken emeklilik için borç yapılandırması bekleyen milyonlarca EYT’li için dün sevindiren bir gelişme yaşanmıştı. 31 Aralık 2022’ye kadar olan borçlar için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin hayata geçeceği öğrenilirken gözler Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı’na çevrildi. Çalışma devlete borcu olan herkesi mutlu ederken EYT‘liler için de önemli bir fırsat ortaya çıktı.

Geçmiş dönemlerde çıkartılan yapılandırma düzenlemeleri benzeri bir uygulama olduğu takdirde başta Bağ-Kur borçluları olmak üzere EYT’liler ödeyemedikleri prim günlerini kredi imkanı ile ödeyip emeklilik hakkına kavuşabilecekler.

BAĞ-KUR VE SGK PRİM BORCU OLANLARI DA KAPSIYOR

Düzenleme devlete olan prim borçlarını da kapsadığından özellikle Bağ-Kur veya SGK prim borcu olanlar bu düzenleme ile borçlarını taksite böldürebilecek, gecikme cezası ve faizlerden kurtulacak.

eyt borç yapılandırma

İLK TAKSİT DETAYI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir