EYT’de süre uzadı! İlk maaş ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler sonrası Meclis çalışmalarına ara verdi ve EYT süreci uzadı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, EYT'lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacağı konusunda bir açıklama yaptı.

featured

Emeklilikte YHaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme, ocak ayında TBMM’ye gelmişti.

Fakat 7 Şubat’ta Meclis’te görüşülecek ve yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesi görüşmeleri, 6 Şubat’ta meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mart ayına kalmıştı.

21 ŞUBAT’TA TBMM’DE GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENİYORDU

Meclis’in ara tatilinin uzamasıyla EYT düzenlemesinin 21 Şubat’ta başlayacak TBMMM görüşmelerinde masaya yatırılması bekleniyordu fakat AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ikinci kez Meclis’in çalışmalara ara verdiğini duyurmuştu.

TBMM 28 Şubat’ta yeniden çalışmalarına başlayacak ve merakla beklenen EYT düzenlemesine ilişkin konu da görüşülecek. Peki EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? SGK Uzmanı Özgür Erdursun bu soruya yanıt verdi.

‘MAYIS-HAZİRAN AYINA KALDI’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, EYT’lilerin ilk maaşını bahar-yaz aylarında alabileceğini söyledi.

EYT’nin mart ayında yasalaşacabileceğini belirten Erdursun, emeklilik başlangıcının nisan ayına, ilk maaşın ise Mayıs ya da Haziran ayına kaldığını söyledi:

“EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir