Eskişehir’de 11 öğrenciyi taciz eden okul müdürü Mustafa Kartaler’e 24 yıl hapis

Eskişehir’in Alpu ilçesinde 11 kız öğrenciyi taciz ettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Ortaokul Müdürü Mustafa Kartaler 24 yıl 2 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

featured

Eskişehir‘in Alpu ilçesindeki İmam Hatip Ortaokulunda rehber öğretmen F.G., geçen yıl Şubat ayında okul içinde yaptığı öğrenci görüşmelerinde, müdür Mustafa Kartaler‘in  kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğunu öğrendi.

Başlatılan soruşturma kapsamında öğrenciler, Çocuk İzleme Merkezi uzmanları eşliğinde alınan ifadelerinde, elle ve sözlü olarak tacize uğradıklarını anlattı.

Şikayetler üzerine Alpu’da gözaltına alınan okul müdürü Mustafa Kartaler, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe ‘çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar’ suçlarından tutuklandı.

‘TÜM ÖĞRENCİLERİMİ KENDİ EVLATLARIM GİBİ GÖRDÜM’

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılan sanık Mustafa Kartaler, dün karar duruşmasına çıkarıldı. Duruşmada Mustafa Kartaler’in yanı sıra taraf avukatları yer aldı.

Son savunmasını yapan Mustafa Kartaler, suçlamayı kabul etmedi. 2 çocuk babası olduğunu ve tüm öğrencilerini kendi evlatları gibi gördüğünü öne süren Mustafa Kartaler, “Ben uzun süre öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2 çocuk sahibiyim. Okuldaki tüm öğrencilerimi kendi evlatlarım gibi gördüm. Hiçbir mağdura karşı iddia edilen eylemleri işlemedim. Mahkemeden beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından Mustafa Kartaler’i ‘çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar’ suçlarından iyi hal indirimi de uygulayarak toplam 24 yıl 2 ay 16 gün hapse mahkum etti. Heyet ayrıca Mustafa Kartaler’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir