Eski milli futbolcu Emre Aşık’a çocuklarına şiddetten hapis cezası! “Babam boğazımızı sıktı”

featured

Yağmur Sarnıç, çocuklarının babaları olan Aşık tarafından şiddet gördüğünü iddia ederek şikayetçi olmuştu.

Emre Aşık ve Yağmur Sarnıç’ın çekişmeli boşanma davası ileri bir tarihe ertelenmişti. Geçtiğimiz ay görülen duruşmada, futbolcunun kendisine karşı aldırdığı koruma kararına uymadığı belirtilen Sarnıç hakkında üç gün zorlama hapis kararı verilmişti.

Mahkeme, tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı ertelemişti. Emre Aşık’ın avukatı Funda Sadıkahmet, “Koruma kararını ihlalden dolayı bir başvurumuz olmuştu. Yağmur Sarnıç’a tazyik hapsi çıktı. Onun icra edilmesini bekleyeceğiz” demişti.

6 ay 44 gün hapis cezası

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Aşık için karar çıktı. Gerekçeli kararda Emre Aşık’ın çocuklarına karşı iki kez ‘Basit yaralama’ suçunu işlediğinin sabit olduğu aktarılırken, diğer sanık dadı Sanavar’ın ise silahtan sayılan terlikle çocuklara karşı 3 kez ‘Basit yaralama’ suçunu işlediğinin sabit olduğu yazıldı.

Dosyada bulunan tüm deliller kapsamında sanık Aşık çocuklarına karşı işlediği ‘Basit yaralama’ suçundan 6 ay 44 gün hapis cezasına çarptırılırken, çocukların dadısı olan Sanavar ise 6 ay 45 gün hapis cezasına çarptırıldı.

“Odaya kilitleyip terlikle vurdu”

Kararda babalarının yanında olan çocukların vücutlarında morluklar ve ezilmelerin tespit edildiğinin belirtildi. Çocukların annelerine, babalarının boğazlarını sıktığını, kulaklarını çektiğini ve dadıları olan Sanavar’ın ise onları karanlık odaya kilitleyip terlik ile vurduğunu anlattığı açıklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir