Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin vurulma anının yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe'nin suikaste uğramasının şoku devam ediyor. Hayatını kaybeden Abe'nin vurulma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

featured

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin suikaste uğradığı ana dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Japonya’nın eski başbakanlarından Shinzo Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için Nara’daki Yamato-Saidaiji İstasyonu karşısındaki açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu.

İki el silah sesinin ardından kanlar içinde kalan eski Başbakan acil hastaneye kaldırıldı.

Japonya Devlet Televizyonu NHK, saldırının ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe’nin öldüğünü duyurdu.

Yeni görüntülerde Abe’nin saldırı sırasında silahın ateşlenmesiyle birlikte ilk olarak irkildiği görülürken arkasına bakmasının ardından isabet aldığı ve yere yığıldığı görülüyor.

Devlet televizyonu NHK, Abe’nin yerde kanlar içinde kaldığı görüntüleri paylaşırken görgü tanıkları da yaşananları anlattı.

Suikasta uğrayan Japonya’nın eski Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybetti

NHK’ye konuşan bir kadın, “Konuşma yapıyordu ve adam arkadan geldi. İlk silah sesi bir oyuncak gibi geldi. Yere düşmedi ama büyük bir patlama oldu. İkinci el ateş ise daha görünürdü ve duman çıkmıştı. İkinci el ateşten sonra yere düştü ve korumalar etrafını sardı. Ona kalp masajı yaptılar” dedi.

Japon medyası, saldırganın silahının el yapımı olduğunu bildirdi. Bu sebeple ilk atışta duman çıktığı ve ikinci atışta Abe’yi vurduğu belirtildi.

Japon basını saldırganın eski bir donanma mensubu olduğunu da açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir