Eşi Reyhan Korkmaz’ı 4 çocuğunun önünde katleden cani koca Zeynel Korkmaz tutuklandı

featured

Önceki akşam Ankara’nın Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi’ndeki evine gelen inşaat işçisi Zeynel Korkmaz (38) ile eşi Reyhan Korkmaz arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Zeynel Korkmaz mutfaktan bıçak alarak eşini kovalamaya başladı. Reyhan Korkmaz, yatak odasına kaçtı.

4 çocuğunun önünde bıçakladı

Ancak Zeynel Korkmaz eşini yatak odasında yakalayarak boğazından bıçakladı. Talihsiz kadın kanlar içinde yere yığılırken, o anlara şahit olan 4 çocuk çığlık atarak yardım istedi.

Zeynel Korkmaz da panikle evden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Reyhan Korkmaz’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Reyhan Korkmaz’ın cenazesi yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise bölgede yaptığı kapsamlı arama çalışması sonucu Zeynel Korkmaz’ı yakalayarak, gözaltına aldı.

Kadın cinayetleri bitmiyor… Ankara’da Zeynel Korkmaz, evli olduğu kadını boğazından bıçaklayarak öldürdü!

“Çocuklar ‘annemi kurtarın’ diye yalvarıyordu”

Ailenin komşusu Suat Tosun, “Ben eve geldiğimde kadının öldüğünü gördüm. Çocuklar bana ‘annemi kurtar’ diye yalvarıyordu. Babaları ise olay yerinden kaçmıştı. Bir süre sonra bizim yöneticiyi arayarak beni istedi. Bana da ‘çocuklarım önce Allah’a sonra size emanet’ dedi. Bizde bugün çocukları yurda teslim ettik. Çocuklar için çok kötü bir durum. Gerçekten çok üzüldük.” dedi.

Daha önce uzaklaştırma kararı aldı

Öte yandan Zeynel Korkmaz’ın başka bir kadınla da dini nikahlı olduğu öğrenildi. Ayrıca, Zeynel Korkmaz’ın daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi.

Zeynel Korkmaz’ın emniyetteki ilk ifadesinde, suçunu kabul ederek cinnet getirip cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Zeynel Korkmaz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çiftin biri lise, üçü ise ilkokulda eğitim gören çocuklarının çeşitli yurtlarda koruma altına alındığı öğrenildi.

Tutuklandı

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Zeynel Korkmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Reyhan Korkmaz’ı bıçaklayarak öldüren Zeynel Korkmaz hakkında 21 Ekim 2020’de uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. Ancak Reyhan Korkmaz’ın, 9 Şubat 2021’de mahkemeye dilekçe ile başvurarak eşi hakkındaki uzaklaştırma kararını kaldırttığı belirlendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir