Esenyurt’taki uyuşturucu operasyonu sosyal medyada yeniden gündem oldu: ‘Bana 20 ağaç sınırınız var denildi’

Esenyurt ve Büyükçekmece’de emlakçı olarak kiraladığı işyerlerinin alt katında uyuşturucu madde yetiştirdiği tespit edilen şüpheli Ümmühan T.’nin sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Ocak 2021’de yaşanan olayda polisleri karşısında gören şüpheli kadın, "Hiçbir kaçak elektrik tertibatı yok. Ben uyuşturucuya verdiğim parayı elektrik parasına veriyorum ve burada 20 ağaç var. İçmek için 20 ağaç sınırınız var denildi" ifadelerini kullanmıştı.

featured

Esenyurt ve Büyükçekmece’de emlakçı olarak kiraladığı işyerlerinin alt katında uyuşturucu madde yetiştirdiği belirlenen şüpheli Ümmühan T. yakalandı. Ocak 2021’de yapılan operasyonla gözaltına alınan şüpheli Ümmühan T. Polislere yaptığı savunmasında ise dikkat çeken sözler sarf etmişti.

Üzerinde bir miktar uyuşturucu bulunan Ümmühan T. ’Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklanmıştı. Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ilçede ‘Uyuşturucu madde ticareti’ yapıldığına ilişkin ihbar aldıktan sonra harekete geçmişti. Ekipler uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen emlakçı Ümmühan T.’yi bir süre takip etti. Şüphelinin Büyükçekmece’de de bir işyerini emlakçı olarak kiraladığı bu işyerinin altında uyuşturucu elde etmek için ekim yaptığını belirledi.

Asayiş Büro ekipleri üstü emlakçı, altı uyuşturucu serası olarak kullanılan binaya yönelik operasyon düzenlemişti. Savcılıktan alınan izin ardından Ümmühan T.’nin Esenyurt’taki işyerinde arama yapıldı. Emlakçı bürosunun alt katında Hint keneviri yetiştirmek üzere gerekli ortamın sağlandığı ışıklandırma ve ısıtıcı sistemleri kurulduğu belirlendi.

Bu nasıl hukukçu? Polis merkezine uyuşturucu sokmak isteyen kadın avukat gözaltına alındı!

Buradaki saksılarda 22 kök hint keneviri, bir hap, 1 gram metamfetamin, 3.92 gr esrar tohumu, 78.15 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli sevk edildiği Küçükçekmece Adliyesi’ndeki nöbetçi mahkeme tarafından “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan tutuklanmıştı.

‘HİÇBİR KAÇAK ELEKTRİK TERTİBATI YOK’

Gözaltına alınan şüpheli Ümmühan T. Polislere yaptığı savunmasında ise dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Ümmühan T. kendisini şu sözlerle savunmuştu:

‘Hiçbir kaçak elektrik tertibatı yok. Ben uyuşturucuya verdiğim parayı elektrik parasına veriyorum ve burada 20 ağaç var. İçmek için 20 ağaç sınırınız var denildi. Ben zaten ne zaman birisinden bir şey almaya kalksam orada yakalanıyorum başıma bir bela geliyor, üzerimde yakalanıyorum. Sırf bunun için yoksa ticari maksadı kesinlikle yok.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir