Esenler Dörtyol Meydanı’nda gövde gösterisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşüm açılışına geliyor

Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde kurulan Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehrinde yeni bir hayat başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2 bin 108 konutun hak sahipleri, anahtarlarını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak. .

featured

Esenler Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı tamamlandı. 15 Temmuz Mahallesi’nde yürütülen projenin ilk etabında imar kısıtlılığı sebebiyle evlerini yenileyemeyen ve binaları risk altında bulunan vatandaşlar konutlarına kavuşacak.

Bugün Esenler Dörtyol Meydanı’nda saat 17.30’da düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle 2 bin 108 adet konut, hak sahiplerine teslim edilecek. Böylece 19 Ağustos’tan itibaren Esenler’de yaklaşık 10 bin kişi daha depreme dayanıklı güvenli konutlarda yaşamaya başlayacak.

250 BİN KİŞİYE GÜVENLİ KONUT

Yapımı tamamlanan Güney (Metris) Rezerv Alanı’nın yüzde 72’si donatı alanı olarak ayrıldı. Vatandaşlara eski, yıpranmış, riskli yapılarını alıp yerine her daireye en az bir otoparkı bulunan, tüm otoparkları yeraltında, bahçe kullanımlı, sosyal yaşam alanlarına sahip, okulu, hastanesi, parkı, camisi yanı başında, yeşil ile iç içe, yatay mimari konseptinde, akıllı ve modern konutlar veriliyor.

Akıllı ve güvenli şehir konseptinde inşâ edilen daireler, yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edilecek. Daireler, 80 ila 125 metrekare arasında değişiyor. Güney Rezerv Yapı Alanındaki konut ve işyerinin tamamlanıp teslim edilmesinin ardından, Kuzey Rezerv Yapı Alanı’nda da kentsel dönüşüm konutları yapılmaya başlanacak.

Daha büyük yüz ölçüme sahip bu alanda ise toplam 43 bin 124 adet bağımsız birim inşa edilecek. Böylece her iki alanda toplam 60 bin konut inşa edilmiş olacak ve yaklaşık 300 bin kişi daha yeni, güvenilir ve yeşille iç içe akıllı şehirde yaşamaya başlayacak.

‘HERKESİ BEKLİYORUZ’

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, vatandaşlar ile birlikte kendisinin de Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehri olan 15 Temmuz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını büyük bir heyecanla takip ettiğini belirtti. Göksu, şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımız sabırla, yıllardır buraya taşınacakları günü bekliyorlar. Altyapısından üst yapısına kadar hiçbir eksik olmadan konutlarımızı teslim ediyoruz. Yeni ve güvenli konutlarına taşınacak kardeşlerimiz inşallah bundan sonra deprem korkusu yaşamadan huzur içinde yaşayacak. Tüm Esenlerli hemşehrilerimizi, 19 Ağustos Cuma günü saat 17.30’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz tören için Dörtyol Meydanı’na bekliyoruz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir