Ermenistan’dan Türkiye’ye mesaj: “Sınırların açılmasını bekliyoruz”

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, 14 Ocak’ta gerçekleşecek ilk görüşme ile başlayacak normalleşme sürecinin sonucunda sınırların açılmasını beklediklerini belirtti.

ermenistan

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan, son dönemde ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği Türkiye-Ermenistan hattındaki gelişmeler ile ilgili açıklamalar geldi.

“TÜRKİYE İLE DİPLOMATİK İLİŞKİ KURMAYIZ BEKLİYORUZ”

Rus haber ajansı TASS’ın servis ettiği haberde, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynaklar “Türkiye ile diplomatik ilişki kurmayı bekliyoruz ve bu diyalogun sonucunda da sınırların açılmasını” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aralık ayında yaptığı açıklamada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için iki ülkenin karşılıklı olarak özel temsilci atayacağını belirtmiş ve Erivan ile İstanbul arasında charter uçuşlarının yakında başlayacağını ifade etmişti.

İLK GÖRÜŞME 14 OCAK’TA

İki ülkenin atadığı özel temsilciler görüşmelerin ilk etabını 14 Ocak Cuma günü Rusya’nın başkenti Moskova’da yapacaklar. Pegasus Hava Taşımacılığı ve Moldovalı FlyOne hava yolları da Şubat ayı başında İstanbul ve Erivan arasında uçuşlara başlayacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir