Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Ermeni kökenli Babadağ Kaymakamı Berk Acar kimdir?

Osmanlı’da önemli görevler üstlenen ve devlete olan sadakatlerini belirtmek adına o dönem, ‘’Millet-i Sadıka’’ olarak adlandırılan Ermeni topluluğuna mensup 27 yaşındaki gencecik Avukat Berk Acar’ın kaymakam olarak atanması, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti…

featured

İlk başörtülü vali, ilk kadın komutan, dünyada ilk engelli Bakan Yardımcısı, ilk Süryani Kilise, ilk Alevi Çalıştayı derken, AK Parti döneminde Türkiye’de yine bir ilke imza atıldı.

Ermeni topluluğuna mensup Avukat Berk Acar, Denizli’nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı. Geçtiğimiz yıl girdiği sınavı başarıyla kazanan Acar’ın kaymakam olarak atanması, ‘’Ermeniler Türkiye’de önemli görevlere gelemiyor.’’ algısını da kırmış oldu.

Her dinden, her milletten insanların huzur içinde yaşayabildiği Osmanlı İmparatorluğu’nun hâkim olduğu dönemlerde devletin önemli kademelerinde görev üstlenen, devlete ve millete olan sadakatlerinden dolayı ‘’Millet-i Sadıka’’ olarak ifade edilen Ermeni topluluğuna mensup Acar’la ilgili alınan karar, sevinçle karşılandı.

Türkiye’de bir ilk! Ermeni Avukat Berk Acar Babadağ’a kaymakam olarak atandı

BERK ACAR KİMDİR?

1995’te İstanbul’da dünyaya gelen Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu ve Işık Lisesi’ne gitti. 2020 yılında Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezun oldu.

Avukatlık stajını Şişli’deki hukuk bürosunda yaptı. Daha sonra 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girdi. 2021 Temmuz ayında Ankara’da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72’nci sırada tamamladı. Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucu açıklandığında da yine başarı listesine girdi.

Berk Acar görevinden resmen ayrılarak ilçeye veda eden Babadağ Kaymakamı Adem Karataş’ın yerine ilçeye atandı.

Acar’ın önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek görevine başlaması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir