Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt vefat etti

Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan yaşamını yitirdi.

featured

ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızı olan Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatına Erkunt Sanayi Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı. Kurduğu bilgi işlem bölümünde 7 yıl çalışan Armağan, 1990-1998 yılları arasında satış müdürü, 1998-2005 yılları arasında da mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

2003 yılında Erkunt Traktör Sanayi’nin kurucu ortakları arasında yer alan Zeynep Erkunt Armağan, firmanın kısa süre içinde Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmeye başlamasını sağladı. Üretime başladıktan sonra altı yıl içinde pazarda ilk üç firma arasına giren Erkunt Traktör, yanı sıra Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında da yer aldı.

Zeynep Erkunt Armağan, Erkunt Traktör’ün 2017 yılında Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra’ya satışından sonra da şirket yönetimindeki görevine devam ediyordu. Armağan, iş dünyasıyla ilgili pek çok STK’da da görev yapıyordu.

Zeynep Erkunt Armağan’ın cenazesi, 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü (bugün) öğle namazını müteakip Gölbaşı Mezarlığı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir