O Kız’ın yıldızı Erkan Petekkaya: Rol gelip oyuncuyu bulur

Kanal D’nin ilgiyle çeken yeni dizisi “O Kız” bu akşam başlıyor. Sevilen oyuncu Erkan Petekkaya dizide şimdiye kadar oynadıklarından değişik bir rolde seyirciyle buluşacak. 5 yaşındaki çocuğun zekâsına sahip bir adamı oynayan Petekkaya heyecanını anlattı.

featured

İşte O Kız‘ın yıldız ismi Erkan Petekkaya ile yapılan röportaj…

◊ Öncelikle yeni projeniz “O Kız” hayırlı olsun diyelim. Çok farklı bir karakterle izleyici karşısına çıkacaksınız. İzleyiciler bambaşka bir Erkan Petekkaya ile buluşacak. Neler söylemek istersiniz?

– Bambaşka bir karakter olduğu için kabul ettiğim bir proje bu. Onun için çok heyecanlıyım. Bir aktörün önüne her dakika gelecek bir rol değil ve bıçak sırtı. Ya kabul edecektim ya kaçacaktım. Şimdi heyecanlıyım tabii.

◊ Dizileriniz reyting garantili. Yer aldığınız projelerle her daim çok konuşuluyorsunuz. Ülkenin en önemli erkek oyuncularından biri olmak, nasıl bir duygu?

– Bir aktör bunu böyle tanımlar, böyle hissederse, bu duygu her şeyin önüne geçer. Hatta seçtiğiniz projenin, karakterin, yaşam biçiminin, insan olarak kendinin de önüne geçer bu duygu. Ben sade bir insanım. Projelerin, reyting garantili olduğum için değil, o rolün hakkını vereceğimi düşündükleri için bana teklif edildiğini düşünmek isterim.

İŞİMİ HEP ÇOK CİDDİYE ALDIM

◊ Peki kariyerinizin başlarındayken böyle bir noktaya ulaşacağınızı hayal etmiş miydiniz?

– Kim yaptığı işin vasatı olmak ister ki? İyi bir oyuncu olmak istedim, işimi hep çok ciddiye aldım. Hayatımı böyle kurdum. O zamanlar ne düşünmüştüm, hatırlamak güç. Ama geri dönüp baktığımda yaşadığım hayattan ve mesleki serüvenimden hoşnutum.

◊ Yıllardır bu sektörün kalbindesiniz. Size neler kattı oyunculuk? Artıları ve eksileri neler oldu?

– Turnusol kâğıdı gibi bir geçirgenlik kazandım sanırım. İyileri ve kötüleri, samimiyi ve suniyi kolayca ayırt edebilmeyi kazandım. Gereksiz büyüklüklerden sonra sade biri olmayı kazandım.

KADİR’DE BAŞKA BİR ŞEY VAR

◊ Bir süredir “O Kız”ın setindesiniz. Kadir rolü bugüne kadar oynadıklarınızdan çok farklı. Nasıl bir hazırlık yaptınız?

– Kadir gibi insanları, onların yakın çevrelerini, ilişki ve iletişimlerini gözlemledim. Çok izledim. Ama sonra içime döndüm. Kadir ya oracıkta duruyor olacaktı ya da “Ben bunu yapmak istemiyorum” diyecektim.

◊ Kadir size ne hissettiriyor?

– Kadir’de başka bir şey var. Bu karakteri konuşurken ve nereden yakalayacağımı bulmaya çalışırken, ondaki o hiç bozulmayan çocuk saflığına “melek gibi” dedik hep. Çünkü çocuklar da neticede büyür ve o masumiyeti kaybeder.

Hayatın her getirdiğine o hiç bozulmayan masumiyetle bakmaya çalışmak, yorgunluk hissettiriyor sıklıkla.

◊ Tanıtımlardan gördüğümüz kadarıyla çok farklı bir hikâye bekliyor izleyiciyi. Siz daha önce böyle bir yapım izlemiş miydiniz?

– Bazı iyi Filmler, iyi aktörlerin canlandırdığı karakterler izlemiştim tabii. Ama bu rolü kabul ettikten sonra dönüp bakmadım bir daha.

◊ Onlarca karakter canlandırmanıza rağmen, “Oynamayı çok isterdim” dediğiniz bir karakter oldu mu hiç?

– Aslında rolün gelip oyuncuyu bulduğuna inanıyorum. Okuduğumda üstüme giyebileceğimi hissettiğim an, o adam oynamak istediğim role dönüşüyor.

◊ Bu yaşlarda yeni keşifleriniz neler?

– Yaşanan her an, yan yana geldiğimiz her insan yeni bir keşif aslında.

◊ Yüzünüzü en çok ne güldürdü bu sene ya da sizi neler üzdü?

– Herkesi olduğu gibi beni de üzen ya da güldüren çok şey olmuştur.

Herkesin yaşadığı zorluklar her ne ise kolaylıkla üstesinden gelmelerini diliyorum. Yüzlerini güldüren çok olsun.

◊ Son olarak sevenlerinize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

– Çok teşekkür ediyorum. Herkesin gönlünce bir hayat yaşamasını diliyorum.

ROLÜN ETKİSİNDE KALMAYA İNANMAM

◊ İzlediğiniz yapımların ya da canlandırdığınız karakterlerin etkisinde kalır mısınız?

– Yok, kalmam. Kalmaya da inanmam.

◊ Peki, bir oyuncunun en güzel gözlem malzemesi nedir sizce?

– Hayattır. Hayatın ta kendisi…

EŞİT, ADİL, HUZURLU VE MUTLU BİR YAŞAM

◊ Bundan sonrası için hayalleriniz neler?

– Sadece kendimin değil etrafımın, sevdiklerimin ve tüm güzel insanların hak edebildiğimiz ölçüde eşit, adil, huzurlu ve mutlu yaşamasını dilerim.

O Kız nerede çekiliyor? O Kız dizisi oyuncuları kim, konusu ne?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir