Erdoğan’ın “Millet açsa siz doyuruverin” sözlerine CHP’den sert tepki!

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin haftalık meclis grup toplantısında muhalefete yüklendi.

“Kanal İstanbul’un inşasına başlıyoruz” diyen Erdoğan, “Depremi tetikleyeceğinden nice zırva ile engellemeye çalışanlar önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler” ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa da değinen Erdoğan, “İnşallah müsilaj belasından kısa zamanda Marmara’mızı, İstanbul’umuzu temizleyeceğiz. Meseleyi ilk andan itibaren takip ettik. Alınan numuneler TÜBİTAK’ta incelemeye alındı. 700’ü aşan bilim insanı ile geniş katılımlı çalıştay Kocaeli’nde düzenlendi. Marmara Denizi’nin tamamını Koruma Alanı ilan ederek, atık su arıtma sistemlerimizi en ileri teknolojiye taşıyarak Marmara’yı temizleyeceğiz. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde inşallah tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Millet açmış, siz doyuruverin”

Ekonomik sıkıntılardan yakınan muhalefete seslenen Erdoğan’ın, “Sözde siyasi parti genel başkanı olarak çıkıp konuşanlara, durmadan hep iftira. Neymiş; millet açmış, bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Bizler tüm imkanlarımızı seferber ederek yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu değil. Yapılandırma ise tüm yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük parayla değil. Onlar nankörlüğe devam ediyorlar. Bunlar çıkmış millet aç diyor” açıklaması muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı.

Kılıçdaroğlu: Sen batırdın biz koştuk

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “Neymiş; millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin!” sözlerine jet yanıt geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Erdoğan “Millet açsa onları da siz doyuruverin” demiş. Yapıyoruz zaten. Pandemide CHP’li belediyeler yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL destekle fakir fukaranın yanında oldu. Sen batırdın, biz koştuk. O kadar gönlün fakir ki; sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin.

AK Partili makul anne babalara, dürüst insanlara çağrımdır; artık bu düzene veda etme zamanınız gelmiştir. Vatanınıza karşı sorumluluğunuz budur.”

Ağbaba: Aç olanları biz doyuracaksak sen bir zahmet çekil kenara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ey Erdoğan, aç olanları biz doyuracaksak sen bir zahmet çekil kenara, bak gör o zaman yoksullar işe, aşa nasıl kavuşuyor.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Erdoğan: “Millet açsa buyurun siz doyuruverin” Ey Erdoğan, aç olanları biz doyuracaksak sen bir zahmet çekil kenara, bak gör o zaman yoksullar işe, aşa nasıl kavuşuyor. Karnı aç olanlar doyar ama gözü aç mensuplarınız yüzünden memleket şu an bu halde. 2,8 milyon kişiyi 39 TL’ye mahkum ettiniz.. 20 milyon kişiyi sosyal yardıma muhtaç ettiniz. 10 milyona yakın insanı işsizliğe mahkum ettiniz. Esnafı, çiftçiyi perişan ettiniz.. Halkımızı doyuracaktık, ona da engel oldunuz. Halkımıza ekmek verecektik, Halk Ekmek’e el koydunuz. Belediyelerimizin yardım hesaplarına el koydunuz. Vergileri Cengizgillere, devleti mafyaya teslim ettiniz. İktidardan gittiğinizde, ülke kaynakları halk için kullanılacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir