Erdoğan’dan kısa çalışma ödeneği müjdesi! Haziran sonuna kadar uzatıldı

featured

Son dönemde çalışma dünyasından arka arkaya gelen ‘Kısa Çalışma ödeneği uzatılsın’ taleplerine, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) de katılmıştı. Söz konusu uygulamanın süresinin uzatılması isteniyordu. Konuyla ilgili son dakika açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

İş dünyasının talep ettiği kısa çalışma ödeneğinde beklenen adım atıldı ve süre uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettirileceğini açıkladı.

Tüm sektörler için geçerli

Erdoğan, turizm sektöründe de mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilmesi kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir