Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk polisine iftira atan Kılıçdaroğlu’na sert çıkış: ‘Bu ne insafsızlıktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun sözlerini sert tepki göstererek, "Böyle bir teşkilata nasıl olur da 'Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor' dersiniz, bu ne insafsızlıktır, bu ne vicdansızlıktır." ifadelerini kullandı.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde öenmli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

681 komiser yardımcımızı buradan tebrik ediyorum. Sizleri vatana millete ve devlete onurla, gururla hizmet edecek alından öpülesi kıymetli evlatlar olarak yetiştiren ailelerinize şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye’nin yakın dönemde yaşadığı felaketlerden birisi olan FETÖ’nün en çok zarar verdiği kurumlardan biri de emniyet teşkilatımızdır. Bu teşkilatlarımızı yeniden yapılanlandırdık. 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık.

Kesintisiz devam eden eğitimlerle polislerimizin çağın ihtiyaçlarına bilgi ve becerilere sahip olmasını sağladık. Geçmişte kasıtlı olarak faaliyetleri ve eğitimleri kısıtlanan teşkilatı yeniden inşa ettikten sonra suçla ve suçluyla ilgili kat ettiğimiz mesafe doğru yöne gittiğimizin kanıtıdır. Türkiye Yüzyılı şevkat ve merhamet yüzyılı olacak. Bunun teminatı sizlersiniz.

KILIÇDAROĞLU’NA UYUŞTURUCU TEPKİSİ

Yoğunlaştığımız alanlardan biri de gençlerimizi uyuşturucu ve terör gibi belalardan korumaktır. İktidarımızı, cari açığını özellikle uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var onu yarın söyleyeceğim. O tür kaynaklardan ülkeyi büyütmek gibi bir derdimiz yok. Biz haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler bunu da böyle bilin.

Bu iftirayı cevaplandırmayı sorumluluğumun bir gereği gördüğüm için değinmek zorunda kalıyorum. Şu anda siz kalkıp Güney Doğu’da uyuşturucu köklerini toplamak sureti ile bu mücadeleyi veren teşkilatıma bu tür bir hakarette ve iftirada bulunamazsınız. Yarın bu konuşmamı çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda yapacağım. Bu hazmedilebilir değil.

Haramı helalı çok iyi bilen bir iktidarı sen lekeleyemezsin onu sen aynaya bak kendinde ara. Uyuşturucuyla mücadelede dünyaya örnek oluyoruz. Hükümetimizin cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim.

Hükümetimizin cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim.

Genel Başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu? Onlar da Yalova’da mahkeme basarak saflarını göstermişlerdir. Büyük mücadeleler veren emniyet teşkilatımızın böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Böyle bir konuda karşınızda bulunmaktan üzüntü duyuyorum ancak böyle suçlamalar karşısında susmak dilsiz şeytan olmayı gerektiriyor, biz dilsiz şeytan olmayacağız.

‘BU NE İNSAFSIZLIKTIR BU NE VİCDANSIZLIKTIR’

Böyle bir teşkilata nasıl olur da ‘Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor’ dersiniz, bu ne insafsızlıktır, bu ne vicdansızlıktır.

Sosyal medyada hiçbir sınırın olmadığı yalan ve iftiralarla insanlar hedef gösteriliyor, insanların hayatını kararıyor. Pek çok karanlık odak ülkemizi karıştırmak, sosyal kaos oluşturmak için istismar edilmektedir. Yalanı bir silah olarak kullanmanın hiçbir farkı yoktur. Ülkemizin fiziki ve dijital gücünü genişletiyoruz. Sınırlarımızın güvenliğini, her türlü hukuk dışı sızma girişimine karşı koruyoruz. Plaka ve yüz tanıma gibi moders sistemlerden de yararlanarak hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı bir sistemi yaygınlaştırıyoruz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir