Erdoğan’dan İmamoğlu’na sert sözler: Utanmadan bana mektup gönderiyor

AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP, belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkartıp terörle bağlantılı 45 bin kişi aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye?" dedi.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB ) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yer alan “CHP’li belediyeler ne yaptı? Ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular” sözlerine yanıt vermişti.

İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bilgi kaynağını ben hep sorguluyorum en başından beri. Çünkü verdiği bilgiler, aktardığı bilgiler ne yazık ki yanlış, hiçbiri doğru değil. Bilgi kaynağını düzeltmeye ve hatta doğru adresin kaynağı kendisi olduğu için bizimle irtibat kurmayı öneriyorum. Bizimle irtibat kursun diye Sayın Cumhurbaşkanı’na da bugün sabah saatlerinde mektubumu yolladım. Oradan net, gerçek bilgileri görebilir. Bilgi kaynağını düzeltsin Sayın Cumhurbaşkanı. Bir de bizim yapmak isteyip de yapamadığımız, kendi imzasına ait bir kısım işlere de onay versin de işimize engel olmasın” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti’nin İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine gönderdiği mektuba sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. İBB önünde hanımlarıyla beraber ağlayan insanların gözyaşlarını sen bize anlatma. Ve İBB’nin tahir ekseriyeti AK Partili meclis üyelerinden oluşmaktadır ve bütün kayıtlar onlarda da mevcuttur. Senin bütün yalanların orada tutuluyor. Bay Kemal ve onun müridi, adını vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

”İstanbul’u sevmek demek, koskoca bir coğrafyayı sevmek demektir. Her rengiyle her inancıyla tüm insanlığı sevmek demektir. İstanbul medeniyetimizde ve tarihimizde önemli bir yere sahip. Bu kadar sevilen bir yere hizmet etmek şerefli bir iştir. İstanbul’a hizmet etmek demek 3 kıta 7 iklimi aynı çınarın altında toplayan ecdada hizmettir. İstanbul’un fethi bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması bizim için çok kıymetlidir.

Zulüm 1453’te başladı diyenlere karşı bu toprakları ebedi vatanımız olduğunu gösterme mücadelesi veriyoruz. Verdiğimiz mücadele milletimiz her alanda geri bırakarak medeniyeti ortadan kaldırmak isteyenlere karşı yeni bir şahlanış mücadelesidir. Verdiğimiz mücadele, mankurtlaştırılmaya çalışılan gençlerimize 2053 vizyonumuzu emanet etme mücadelesidir. Şu anda bu salonda 3 bini aşkın kardeşim var.Davası olmayanın sevdası olmaz, sevdası olmayanın öfkesi olmaz. Bazen öfkeli gözüküyorsak, tek sebebi sevdamızdır, tek sebebi davamızdır.

Her dönemde bu kutlu davanın vefakar, cefakar, azimli erleri olmuştur. AK Parti’yi kurduğumuzda teşkilatlarımızı bu dava erlerinin gayretiyle oluşturduk. AK Parti’nin inşasında, yaşatılmasında emeği geçen kardeşlerimizin öyle hikayeleri var ki bunlar bile omuzlarımızdaki yükün ağırlığını göstermeye yeter. Geçtiğimiz günlerde bir şehrimizde kadın kolları ilçe başkanı olan hanımefendi kardeşimiz teşkilat toplantısından ayrılıyor. Bir saat içinde geri dönüp işine devam ediyor. İlçe başkanımız, hanımefendinin 4 aylık evladı olduğunu, arada çocuğunu emzirmek için 24 km uzaktaki evine gidip hemen geri geldiğini anlatıyor. İstanbul’da da benzer pek çok hikaye var. Bu da insanları kendi canlarından bile önce gördükleri bir davadır. Bu davada bezginliğe, kibre, nobranlığa ve ihanete yer olmaz.

İlk günden beri AK Parti’yi kuran ve iktidara getiren millettir diyoruz. Bizim bu millete sadece teşekkür, şükran değil, 15 Temmuz’daki gibi can borcumuz var. Bu millet için ne yapsak, ne hizmet etsek, hangi başarıyı sersek azdır. Arnavutköy’de tarihi bir kışlayı hastaneye çevirdik mi çevirdik. Yine Başakşehir Çam Sakura Hastanesi’ni yaptık. Biz her yerde bu millete yakışanı yaptık, yapmaya devam ediyoruz.AK Parti’nin icraatlerini saymaya kalkarsak saatler değil günler yetmez. Şu anda 81 ilimizde üniversite var. İşte bu Erdemliler Hareketi’nin en önemli başarısıdır. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda bu adımları attık.

CHP Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da belediyeleri kendilerine vermeleri halinde çiftçilere elektriği bedava kullandıracakları sözünü verdi. Elektriğin belediyelerin görev alanında olmamasına rağmen neymiş Şanlıurfa’daki taşlık araziye enerji üretim sistemi kuracakmış, elektriği çiftçiye bedava verecekmiş. Bay Kemal, Millet İttifakı olarak siz daha cumhurbaşkanı adayını bile belirlemediniz. Adana’da niye yapmadınız diyenlere yeteri kadar taşlık arazi olmadığını söylemiş. Her bir megavat güneş enerjisi üretimi için 15 dönüm arazi gerekiyor Bay Kemal. Türkiye’nin 3’te 2’sinin 99 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca kurabildiği kurulu enerji gücü ne kadar? 150 bin megavat. Bu zat Şanlıurfa’nın taşlı tarlalarında 99 yıllık birikimimizi 1.5 kat fazla enerji üretiminden bahsediyor. Ne kadarlık yatırım gerekiyor. Tam 125 milyon dolar gerekiyor. Adana topraklarının yarısı tarıma uygun olmayan taşlıka raziymiş. Aynı uygulamayı orada yapmasında hiç bir mahsur yokmuş. Yalanı rakamlarla söyleyince hesap kitap devreye giriyor. Gerçekler gelip yüzüne tokat gibi çarpıyor.

Mahalli seçimler öncesi kazandıkları belediyelerde tek bir kişinin işinden çıkarılmayacağına dair namus sözü verdiğini hatırlıyorsunuz. Bu namus sözü de diğer vaatleri gibi yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terörle iltisaklı kişilerin de olduğu 45 bin kişiyi işe aldılar. Şimdi utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kayıtları orada tutuluyor. Hani İBB’de personel fazlası vardı, israf vardı. Belediyenin borcunu 23,5 milyar liradan 61 milyar liraya çıkardılar. Anlaşılan o ki 2024’e kadar borç 100 milyar liraya kadar yaklaşacaktır. Bunun adı İstanbul’a, İstanbulluya, Türkiye’ye ihanettir. Devam eden işleri bile yürütemiyorlar. İstanbul halkına yalan söylüyorlar. Önümüzdeki seçimde halk tüm yalanlarını yüzlerine vuracak. İstanbul 2023 seçimlerinde de AK Parti’nin lokomotifliğini yapacaktır. Karşımızdakiler her seçimde olduğundan daha büyük bir kinle 2023’e hazırlanıyor. Bizim de bu tabloya uygun şekilde hazırlığımızı yapmamız gerekiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir