Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe Kılıç harekatında emri böyle verdi

Millî Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak’ın kuzeyine teröristler tarafından Türkiye’ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Operasyonu düzenledi. Harekatın emrini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya ziyareti dönüşünde uçakta verdi. Erdoğan'ın harekât emrini verdiği anların görüntüsü sosyal medyadan paylaşıldı.

featured

Suriye ve Irak‘ın kuzeyindeki terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek için Birleşmiş Milletler Antlaşması‘nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında yapılan harekâtta da gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranıldı.

Harekâtın icrası öncesinde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına geldi.

TSK’nin Pençe Kılıç’ı HDP’yi zıplattı!

TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE

Cumhurbaşkanı Erdoğan teröristlerin gerçekleştirdiği Taksim saldırısının ardından bunun karşılıksız kalmayacağını ve mutlaka ağır bir bedel ödetileceğini belirtmişti.

Bunun ardından başlatılan operasyon kapsamında hava ve karadan gerçekleşen saldırılarla terör odakları yerle bir edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Pençe Kılıç Harekatı emrini verdiği görüntüler paylaşıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir