Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gezi provokatörlerine sert tepki: ‘Bunlar çürük, bunlar sürtük’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi kalkışmasında camide alkollü içki içenleri anımsatarak, "Bunlar sürtük" ifadelerini kullandı.

featured

Parti üyelerinin ve kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 yıl önce gerçekleşen Gezi Parkı olaylarına da değindi.

“BUNLAR ÇÜRÜK, BUNLAR SÜRTÜK”

Olaylar sırasında camilere yapılan saldırıları hatırlatan Erdoğan “Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe’deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 10 soru: ‘Yüreği yetip aday olacak mı, olmayacak mı?’

“BAK KEMAL DE ORADAYDI”

Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici.” açıklamasında bulundu.

“EN GÜZEL CEVABOI PAZAR GÜNÜ VERDİK”

Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine karşı çıkan muhalefet de, Erdoğan’ın gündemindeydi.

Erdoğan, “Zulüm 1453’te başladı dediniz. Millet Bahçesi üzerinden yalan ve iftira ile bize saldıranlara en güzel cevabı pazar günü verdik.” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir projeye karşı çıkacak aklı başında tek bir kişi bulunamayacağını dile getiren Erdoğan, “Ülkemizde birileri, böyle bir hizmeti siyasi husumet aracı haline getirebilecek kadar aklını kaybetmiş. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan, projeler üretmek olan birçok kurum var.

“BUNLARIN DERDİ AĞAÇ DEĞİL”

Bunların derdi ağaç değil, yeşil değil. Bu işi biz yaparız. İnşallah fethin 570’inci yıl dönümünü Atatürk Millet Bahçesi’nin tamamlanan kısımlarında yaparak bu kifayetsizlere gereken cevabı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir