İYİ Parti’de ‘HDP ile yakınlaşma’ istifası! Erdal Sarızeybek zehir zemberek bir mesajla ayrıldı

İYİ Parti'nin son aylarda HDP ile kurduğu sıcak temas, bir süredir partideki milliyetçi kanadı rahatsız ediyordu. Parti yönetiminde ülkücülerin dışlanması, CHP-HDP çizgisinde isimlerin önemli görevlere getirilmesi sonrası pek çok istifanın geleceği iddia edilmişti. İlk istifa, efsane komutan Erdal Sarızeybek'ten geldi.

featured

İYİ Parti’nin bir süredir HDP ile yakınlaşması ve karşılıklı verilen sıcak mesajlar, partideki ülkücü kanadı rahatsız ediyor. 2020 yılının Ocak ayında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bizzat rozet takılan ve Genel İdare Kurulu üyesi görevine getirilen Erdal Sarızeybek, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

https://twitter.com/E_Sarizeybek/status/1607473813901676544?s=20&t=9Y8X6-y0yK0iMsSDcQYdEw

‘ALIN BİR KOLTUK DA BEN VEREYİM’

Twitter hesabından istifasını duyuran Sarızeybek, “Meselenin koltuk merakı olduğu düşünen varsa eğer, alın bir koltuk da ben vereyim; ‘Erdal Sarızeybek siyasi parti üyeliğini sonlandırıp, Genel İdare Kurulu Üyeliği’ni düşürdü.” ifadelerini kullandı.

ERDAL SARIZEYBEK KİMDİR?

Erdal Sarızeybek 1956 yılında Kırşehir Kaman’da Dünya’ya geldi. Kuleli askeri lisesini bitiren yazar, 1976 yılında Kara Harp Okulu’ndan jandarma teğmen olarak mezun oldu. 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenliklerinde komutanlık yapmıştır.

Yazar Şemdinli Jandarma Hudut Tabur Komutanı olarak görev yaparken teröristler ile üç büyük çatışmada yer aldı. Halkın desteği ve Askerlerin kahramanlığı sayesinde terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Bu başarısından dolayı TSK Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası ile ödüllendirildi.

1999-2005 yılları arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanı olarak görev alan Erdal Sarızeybek Ankara’da Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken Albay rütbesinde iken kendi isteği ile emekli oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan yazar Erdal Sarızeybek Çok iyi derecede Fransızca biliyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir