Enkazdan 56’ıncı saatte kurtarılmıştı, İdil Şirin’in koronavirüs testi pozitif çıktı!

featured

İzmir’in Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan Emrah apartmanında, arama kurtarma ekipleri çalışmaların 56. saatinde enkaz altından bir kız çocuğunun sesini duymuştu. 2 saat süren çalışmaların ardından 58. saatte 14 yaşındaki İdil Şirin sağ olarak kurtarılmıştı.

İdil Şirin’in 8 yaşındaki kardeşi İpek Şirin’in ise enkaz altında cansız bedenine ulaşılmıştı. Genç kız Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Koronavirüse yakalanmış

Rıza Bey Apartmanı’nın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarının 91’inci saatinde gelen mucize ile 3 yaşındaki Ayda Gezgin bu sabah sağ olarak kurtarıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ayda bebeği ziyarete giden Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, hastanede açıklamalarda bulundu.

Ayda bebeğin iyi olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı, İdil Şirin’in ise korona virüs tedavisi gördüğünü açıkladı. Genç kızın annesinin de korona virüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Güven, virüsün depremden önce bulaştığını tahmin ettiklerini söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir