Enflasyon açıklandı, emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belli oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş zammı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli oldu. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 16,25 artış olacakken SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,25 zam alacak. Memur ve emeklilerin maaşlarına ilave bir refah payının da eklenmesi bekleniyor.

featured

TÜİK, aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon aralıkta yüzde 1,18 arttı, 2022’nin tamamında yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Bu verinin açıklanmasıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu.

MEMURA YÜZDE 16,25 ZAM

Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,25 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,25 zam alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz zam döneminde 3.500 TL olarak açıklanan en düşük emekli aylığı için Ocak 2023 zammı merak ediliyor. Bugüne kadar birçok rakam dile getirildi ancak asgari ücret zammının açıklanmasının ardından sadece tek bir senaryo üzerinde duruluyor. Bilindiği üzere Aralık ayının son haftasında asgari ücrete yüzde 54,6’lık rekor bir artış gerçekleştirilmişti. En düşük emekli maaşı için de bu oranın baz alınabileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda yapılan hesap doğrultusunda en düşük emekli maaşının yüzde 54,6’lık artışlar 5.411 TL olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir