Enes Kara haberlerine babası Mehmet Kara’nın talebiyle erişim engeli getirildi

Cemaat yurdunda gördüğü baskıları ve gelecek kaygısını anlatarak yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'ya dair haberlere babası Mehmet Kara'nın isteği üzerine erişim engeli getirildi.

enes kara

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı Nur Cemaati’ne ait evdeki baskıların ardından ve yaşadığı gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son vermişti. Oğlunun canına kıymasının ardından yaptığı açıklamalarla tepki çeken baba Mehmet Kara, basında yer alan haberler için yayın yasağı ve suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Baba harekete geçti, Enes Kara’nın intihar haberine ilişkin yayın yasağı getirildi.

“25 YILDIR BU CEMAATTEYİM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ” DEMİŞTİ

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara, kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son verdi. Baba Mehmet Kara, ”Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık” ifadelerini kullanmıştı.

Baba Kara’nın açıklamaları yurttaşların tepkisini çekti. Oğlunun cemaat yurdundaki yaşadığı baskılara sesini çıkartmayan Mehmet Kara basında yer alan haberler için yayın yasağı talebi ve haberi yapan gazeteciler için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Cemaat yurdunda gördüğü baskıları ve gelecek kaygısını anlatarak yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’ya dair haberlere babası Mehmet Kara’nın isteği üzerine İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir