Endonezya’da kaybolan yolcu uçağı denize düştü! 62 yolcusu vardı…

featured

Endonezya’da Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi. SJ 182 uçuş numaralı Boeing 737-500 yolcu uçağı, Cakarta’dan kalktıktan kısa bir süre uçakla irtibat kurulamadığı ve en son iletişimin yerel saatle 14.40 sağlandığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, yaptığı açıklamada, Sriwijaya Havayolları’na ait “SJ182” sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını aktardı.

Kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra uçakla irtibat kurulamadığını kaydeden İriwati, en son iletişimin yerel saatle 14.40 olduğu bilgisini paylaştı. Uçağın 10 bin fit irtifaya çıktıktan sonra radardan çıktığı aktarıldı.

Airlive.net’te yer alan habere göre, şehirlerarası uçuşu gerçekleştiren yolcu uçağı, Cakarta’dan Potianak’a uçuş gerçekleştiriyordu.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarının başladığı aktarıldı.

Endonezya’da  Lion Hava Yollarına ait “JT 610” sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018’de, Cakarta’dan Sumatra Adası’ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. Kazada, 189 kişi yaşamını yitirmişti.

BALIKÇILAR PARÇALARI BULDU

Reuters’ın aktardığına göre, yerel hükümet yetkilisi Surachman Kompas TV’ye yaptığı açıklamada, balıkçılar tarafından uçağa ait parçaların bulunduğunu ancak çalışmaların sürdüğünü aktardı. Başka kanallar ise uçağa ait enkaz parçalarının görüntülerini yayınladı. Güvenlik yetkilisi Zulkifli, CNNIndonesia.com’a yaptığı açıklamada, su yüzeyinde kablo ve metal parçalarının bulunduğunu belirtti. Endonezyalı yetkililer mürettebat dahil 62 kişinin bulunduğu uçağın denize düştüğünü açıkladı.

Kaynak: Reuters/AA/Airlive.net

Fotoğraf: AFP

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir