Endonezya’da düşen yolcu uçağının kara kutusu denizden çıkarıldı

featured

Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri, uçağın karakutusunun denizdeki enkazdan çıkarıldığını ve kriz merkezine getirileceğini duyurdu.

Şu ana kadar uçağın düşüş nedenine ilişkin resmi açıklama yapmayan yetkililer, karakutunun incelenmesi sonucu nedenin belirlenebileceğini bildirmişti.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, 9 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcunun bulunduğu “SJ182” sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta’nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü açıklamıştı.

Endonezya Donanması, yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 noktaya dağıldığını bildirmişti.

Küresel uçuşları takip eden Flightradar24’ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin fite (3 bin 352 metre) çıktığı, daha sonra 1 dakikadan kısa sürede 250 fite düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtilmişti.

CNN Endonezya’nın aktardığına göre bulunan karakutunun kokpit konuşmalarını mı yoksa uçuş verilerini mi kaydettiği bilinmiyor. Karakutu, salı akşamüstü Endonezya donanması mensupları tarafından bulundu.

Aramalar sırasında bazı yolcuların cesetlerine ulaşılmıştı.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan Pontianak’a gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra radardan kaybolmuştu. 62 kişiyi taşıyan uçağın düştüğü tespit edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir