Taciz skandalıyla gündeme gelen Kıyıköy Belediye Başkanı CHP’li Ender Sevinç, ‘rüşvet ve usulsüzlük’ten tutuklandı

featured

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kıyıköy Belediyesi’nde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine soruşturma başlattı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda Belediye Başkanı Ender Sevinç’in de aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin adresleri ve araçlarında da arama yapan jandarma, evraka el koydu.

ENDER SEVİNÇ TUTUKLANDI

Alınan bilgiye göre, iki gün önce gözaltına alınan 13 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 7’si işlemlerin ardından jandarmadan serbest bırakıldı. Başkan Sevinç’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Ekipler operasyonda el konulan evrakı delil torbaları ile adliye binasına taşıdı.

Jandarma ve polis ekipler adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sevinç’in yakınları basın mensuplarına tepki gösterdi.

Savcılıktaki işlemlerin ardından Sevinç, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Diğer 5 şüphelinin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

TACİZ SKANDALIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Gözaltına alınan CHP’li Belediye Başkanı Ender Sevinç, geçtiğimiz haftalarda 4 kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla da gündeme gelmişti. Taciz sonrası çalışmaya devam eden iki kadının, aldıkları tehdit sonrası şikâyetlerini geri çektiği ortaya çıktı.

4 mağdur kadının şikâyeti üzerine hakkında, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ ve ‘Cinsel taciz’ suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, evli ve iki çocuk babası Sevinç’in, kız kardeşi ve babası ile mağdurlara baskı yaparak ifadelerini değiştirttiği ve şikayetlerini geri aldırdığı da belirlendi.

CHP’de sıradan bir gün! Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’in belediyedeki seri tacizleri ifşa oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir