Öğretmen atamaları ne zaman? En çok öğretmen ihtiyacı bulunan branşlar

featured

Son yıllarda bakanlık ortalama 40 bin öğretmen atamaları yapıyor. Öğretmen atamaları bilindiği üzere öğretmen ihtiyaç sayılarına göre yapılmaktadır. Hangi branşta öğretmen ihtiyacı fazlaysa o branşa daha çok öğretmen ataması kontenjanı verilmektedir. Son 5 yılın öğretmen atamalarına baktığımızda en çok öğretmen alımı yapılan branşlar hiç değişmemiştir.

İlk 5. sıradaki branşlar şu şekilde; 1 Sınıf öğretmenliği, 2. İngilizce öğretmenliği 3. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 4. İlk öğretim matematik öğretmenliği 5. Okul öncesi öğretmenliği

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarına bakıldığında ise yine en çok öğretmen ataması yapılan branşların bu branşlar olduğunu görüyoruz. 2020 yılı Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması için başvurular alınmıştı. Başvurusu alınan 20 bin öğretmenin ataması 18 Mart’ta yapıldı. 22 Haziran’dan itibaren de öğretmenlerin kararnameleri illere gönderilmeye başlanacak.

BRANŞ BRANŞ ÖĞRETMEN İHTİYACI NE KADAR?

Geçmiş yıllarda yapılan atamalar, geçmiş dönemlerde branş bazında açıklanan ihtiyaçlar, öğretmenlerin emeklilik durumları ve diğer faktörleri Mebpersonel olarak değerlendirme fırsatı bulduk. Çok büyük bir ihtimalle bize göre net öğretmen ihtiyaçları branşlarda şu şekilde:

Sınıf Öğretmenliği

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

İngilizce Öğretmenliği

Okul Öncesi Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği

Yaklaşık %85’ini(81-82 bin) bu 6 branş oluşturmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir