Emre Çolak Fatih Karagümrük takımına transfer oldu

featured

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük Emre Çolak’ı kadrosuna kattı. Galatasaray alt yapısında yetişen yıldız futbolcu son olarak Deportivo forması giymişti.

Emre Çolak, Süper Lig’in yeni takımı ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Emre Çolak’ın kariyeri

Genç Emre ilk kez Frank Rijkaard döneminde 2010 yılında Galatasaray A Takım formasını giydi. O sene Gençlerbirliği maçında Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü kaydetti. 2010-2011 sezonundan itibaren A Takımın as oyuncularından biri haline gelen Emre Çolak 2015-2016 sezonu sonuna kadar Galatasaray forması giymeye devam etti. 2011-2012 sezonunda Fatih Terim’in göreve gelmesiyle Semih Kaya ile birlikte takımın değişmez isimleri arasına girdi. 2 yıl üst üste kazanılan şampiyonlukta büyük paya sahip oldu. Bu iki sezonda 60’ı üzerinde maça çıktı.

2 sezon Deportivo forması giyen Emre Çolak ilk sezonunda muhteşem bir performans sergiledi. 33 maçta 3 gol, 6 asistlik performans sergileyen yıldız orta saha sezon sonunda dev kulüpleri peşine taktı. Valencia ve Sevilla 10’ar milyon Euro’luk teklif yapsa da Deportivo bu rakama satmaya ikna olmadı.

Bir sezon sonra Deportivo küme düşünce sözleşmesindeki madde gereği serbest kalan Emre Çolak sürpriz bir şekilde yıllık 4 milyon Euro karşılığında Suudi Arabistan ekibi Al Wahda’nın yolunu tuttu. 1 sezon Wahda forması giyen Emre Çolak 14 maçta 1 gollük performans sergiledi. Kulüpte yaşanan sıkıntılar nedeniyle daha sonra sözleşmesini fesh etti.

Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından biri olan Emre Çolak sezonun kalan kısmında Fatih Karagümrük ile yeniden çıkış peşinde olacak. 29 yaşındaki futbolcu tekrar parlayarak dev takımların transfer listesine girmek için ter dökecek!

Emre Çolak 2015 ve 2017 yılında iki kez A Milli Takım’a çağrıldı. 29 yaşındaki futbolcu 3 kez A Milli Takım forması giydi. Ancak Emre toplamda alt yaş grupları dahil 104 kez Milli formayı terletti.

Galatasaray: 180 maç – 19 gol – 19 asist

Deportivo: 79 maç – 7 gol – 11 asist

Al-Wahda: 15 maç – 1 gol

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir