Emrah Serbes’in avukatından ‘icra takibi’ açıklaması geldi

featured

Yazar Emrah Serbes’in avukatı Ezel Demirkol, Serbes’in, kendisinin neden olduğu trafik kazasında yaşamını yitiren ailenin hayatta kalan son ferdi olan Ahmet Mert Özçelik’e icra takibi başlattığı haberleri üzerine açıklama yaptı.

Hürriyet’e konuşan Avukat Demirkol, kararın mahkeme tarafından verildiğini, icra takibinden Emrah Serbes’in haberinin olmadığını, bu işlemi kendisinin başlattığını belirtti. Demirkol, “Bu takip talebinden müvekkil Emrah Serbes’in haberi yok. Mahkemenin verdiği vekaletname ücreti. Anılan tutarı da ben takibe koydum. Müvekkil bu konularda hassas biri” dedi.

Ezel Demirkol’un 81 bin 800 liralık vekaletname ücretini faizi ile birlikte işleme koyduğu, toplam 82.959 liralık alacak için Özçelik’e ödeme emri gönderdiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Emrah Serbes, üç yıl önce İzmir Torbalı’da ölümlü bir kazaya neden oldu. Kazada, Ayhan Özçelik eşi Nilgün Özçelik ile kızları Zeynep Özçelik hayatını kaybetti.

Ceza davası devam ederken Özçelik ailesinden geriye kalan tek kişi olan Ahmet Mert Özçelik, Serbes’e karşı 4,5 milyon liralık tazminat davası açtı.

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Serbes’in 1,4 milyon lira tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme, tazminat talebinin ret olan kısmına ilişkin ise çıkan vekaletname ücretinin ise Özçelik’in ödemesine karar verdi.

Kaza sonrası ise Serbes tutuklanarak bir süre ceza tutuklu kaldı. Serbes, yapılan yargılama sonucu Şubat 2020’de 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Karar, mayıs ayında Yargıtay tarafından da onandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir