Kafasından kan akmıştı! Emel Sayın’dan yıllar sonra gelen Cüneyt Arkın itirafı: ‘İyi ki vurmuşum’

Ünlü sanatçı Emel Sayın, Cüneyt Arkın'ın yönetmenliğini yapıp oynadığı 1980 yapımı 'Rüzgar' filmiyle ilgili yıllar sonra gelen bir itirafta bulundu.

featured

Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın, ‘Benim Kahramanım Türk Halkıdır’ adlı kitabında, Emel Sayın ile birlikte rol adığı ‘Rüzgar’ filmine dair dikkat çeken bir anısına da yer vermişti. Usta oyuncu, rol arkadaşının alnına ve sırtına indirdiği üç sopa darbesiyle sersemlediğini, derisinin yırtılıp, kanadığını belirtmişti.

CÜNEYT ARKIN: EMEL SAYIN BENİ DÖVDÜ, SANIRIM BENİ SEVMİYOR

Cüneyt Arkın, 152 sayfalık kitabındaki “Emel Sayın’dan nasıl dayak yedim?” bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

Çekim bittikten sonra kartondan yapılma sopayı her yerde aradım, ama bulamadım. Peki, Emel Sayın beni neyle dövmüştü? Hala bilemiyorum. ‘Rüzgâr’ filminden sonra Emel Sayın bir daha film çekmemeye yemin etti. Galiba beni de hiç sevmedi. Sevseydi, verdiği sözü tutardı.

“ÖYLE BİR GÜÇLE VURMUŞUM Kİ KAFASINDAN KAN AKTI”

35 yılı aşkın süredir çalışma arkadaşı ve yakın dostu Selçuk Tekay’ı anma gecesinde, Cemal Reşit Rey Konser salonunda sahne alan Emel Sayın, meslektaşının çok konuşulan itirafıyla ilgili konuştu. İki yılı aşkın süredir sahne almadığını belirten usta isim vaktinin büyük bölümünü biyografi kitabına harcadığını ve bilinmeyenlerini bu kitapta okuyucularıyla paylaşacağını söyledi.

Türk Sanat Müziği’nin usta isimlerinden Emel Sayın, muhabirlerin “Emel Hanım, Cüneyt Arkın’ın hem yönetip hem oynadığı Rüzgar filminde rol almıştınız. Rol gereği Cüneyt Arkın’ın kafasına sopayla vurmanız gerekmiş. Bir de sizden dinlesek o anları” sorusuna şu cevabı verdi:

Evet, o günler şimdi gözümün önünde canlandı. Bir şey olacağı korkusuyla sopayla Arkın’ın kafasına vuramadım. Tekrarlanan sahneler sonrasında öyle bir güçle vurmuşum ki Cüneyt Arkın’ın kafasından kanlar akmaya başladı, çok korktum.

“DOĞRUYU ANLATMAMIŞ”

Cüneyt Arkın’ın ‘Emel Sayın beni dövdü, sanırım beni sevmiyor’ sözleri hatırlatılan 76 yaşındaki sanatçı, gülerek “Bunları duyunca ‘İyi ki vurmuşum’ diyorum. Hak etmiş o, doğruyu anlatmamış” dedi. Sahneye çıkan Emel Sayın, Selçuk Tekay’ın şarkılarını yorumlarken duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Ünlü keman virtüözü ve besteci Selçuk Tekay hayatını kaybetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir