Emekli promosyonlarında kırmızı kod! Vakıfbank, İş Bankası, Halkbank, Ziraat...

Emekli promosyonlarıyla ilgili kafa karışıklığı sürerken emekli vatandaşları yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. En yüksek emekli promosyonu veren banka ve promosyonların son başvuru tarihleri belli oldu.

featured

Emekli vatandaşların promosyon telaşı devam ederken, hangi bankanın ne kadar promosyon verdiği hakkındaki kafa karışıklıkları ise devam ediyor. İşte bu kafa karışıklığının giderilmesi adına az önce konuyla ilgili önemli bir bilgilendirme yapıldı. Şu anda Halkbank, Vakıfbank ya da Ziraat değil, en yüksek promosyonu İş Bankası’nın verdiği biliniyor.

Temmuz ayında gelen emekli maaş zammının ardından bankalar arasında başlayan ve giderek hızlanan promosyon ödemeleri yarışında vatandaşları sevindiren limit düzenlemeleri devam ediyor.

Emekli maaş zammından sonra kamu bankaları SGK ile imzalanan maaş anlaşması kapsamında emekli promosyon limitlerini artırmamış ve taban seviyede tutma kararı almıştı. Ancak özel bankalar arasında promosyon rekabeti başlamış ve limitler gidere yükselmişti.

SON BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

Birçok banka emekli promosyon ödemeleri için başvuruları 31 Ağustos’tan 30 Eylül tarihine kadar uzattı. Kimi bankalarda bu tarih 31 Ekim olarak belirlendi. Emekli promosyonlarında ödemeler 8 bin 250 TL’ye kadar yükselirken, memur maaş promosyonlarında da bazı kurumlar 41 bin 500 TL’ye sözleşme yeniledi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir