Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Bakan Bilgin açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayın programında emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

featured

Emekli bayram ikramiyesi için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bayram ikramiyeleri 28 veya 29 Nisan’da ödenecek” dedi. Öte yandan Bakan Bilgin ‘Bayram ikramiyeleri için zam gelecek mi’ sorusunu yanıtladı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “Bayram ikramiyeleri zammı konusunda henüz bir kararımız yok. Buna göre şuan için bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. Zam konusu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum. İki bayramda bu ödemelerin maliyeti 25 milyar lira” diye konuştu.

Bakan Bilgin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“AMACIMIZ İŞSİZ SAYISINI AZALTMAK”

Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep’te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz.

Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR’un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz.

İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi şart olacak. Burada bir kaynak sorunu yok. Önemli olan sanayinin talep ettiği istihdamı yaratmak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN ZAM GELECEK Mİ?

Emekliye bayram ikramiyesi 1.100 TL olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar TL. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.

“3600 EK GÖSTERGE YIL SONUNA KADAR MECLİS’TEN ÇIKAR”

3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis’e gelir. Bu yılın sonunda Meclis’ten çıkar diye düşünüyorum.

3600 EK GÖSTERGE MALİ HAKLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı olacak.

EYT DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE Mİ?

Şu anda bizim gündemimizde EYT düzenlemesi bulunmuyor.

530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞMELİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA

3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz o olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz.

1 MAYIS AÇIKLAMASI

1 Mayıs demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Bazı gruplar kendi politik amaçları için kullanıyorlar. Bu sene 1 Mayıs’ı farklı şekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacağız.”

TEMMUZ AYINDA EK ZAM GELECEK Mİ?

Temmuz ayında zamlar için enflasyon farkına ek olarak sosyal denge ve refah payını değerlendireceğiz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir