Emekli amirallerin bildirisinin konuşulduğu canlı yayında Cem Küçük ve Ersan Şen birbirine girdi!

featured

HaberTürk ekranlarında Kübra Par’ın moderatörlüğünde yayınlanan Açık ve Net programına konuk olan Ersan Şen ve Cem Küçük arasında tartışma yaşandı.

103 emekli amiralin yayınladığı bildiri hakkında konuşulan yayında hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, “Anayasanın 26. maddesi var, herkes tek başına ya da toplu olarak düşünce ve kanaatini açıklama hürriyetine sahiptir. Bunlar genel geçer sözler değildir hepimizi bağlayan kişi sıfat taşıyorsa, askerse,  mesleği gereği  bağlı olduğu kanun ve yönetmelikler icabınca konuşmasıyla yazmasıyla ilgili sınırlar varsa bunları elbette ki tatbik edeceksiniz. Ama emekliliğe hak kazanmış, mesleğin dışına çıkmış, bu anlamda sorumluluğu olmayan insanların tek başına ya da toplu olarak nasıl konuşup konuşmayacaklarına, nasıl yazıp yazmayacaklarına Türkiye cumhuriyetinde hiç kimse karar veremez” şeklinde konuştu.

Gazeteci Cem Küçük ise bildiriyi yayınlayan emekli amiraller hakkında “bu bir darbe girişimidir, apoletleri sökülmelidir” şeklinde konuştuktan sonra Ersan Şen’in söylediklerine sert bir şekilde yanıt verdi. Stüdyoda ortalık böyle birbirine girdi:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir