Elveda Rumeli ile tanınan Kaan Turgut, Balkan Ninnisi dizisiyle nostalji yaşıyor!

Uzun zaman sonra yurt dışında çekilen Türk dizisi olarak TRT 1 ekranlarında büyük ilgi gören Balkan Ninnisi'nde, etkileyici konusuyla olduğu kadar hepsi birbirinden farklı karakterleriyle de dikkat çeken dizide Pavel isimli karakteri canlandıran Kaan Turgut başarılı oyunculuğuyla çok konuşuluyor.

featured

Geçtiğimiz Yıl Barbaroslar dizisinde Gladyus olarak izlediğimiz oyuncu, ayrıca Payitaht Abülhamid isimli dizide de Prens Sabahaddin karakterini canlandırarak, Balkan Ninnisi dizisinin ekibiyle yine bir arada bulunmuştu.

2009 yılında Elveda Rumeli dizisinin son sezonunda postacı olarak oyunculuk kariyerine başlayan Kaan Turgut için yıllar sonra yeniden Makedonya’ya giderek dizi çekiminde bulunmak, farklı bir nostalji oldu.

Sokakta büyüyen Pavel, renkli ve gizemli birisi olarak öne çıkıyor. Kaan Turgut da bu detaya dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Sokak renkli ve gizemlidir. Sokakta büyüyen insanın da renkli ve gizemli olacağına inanıyorum.

Pavel, çocuk yaştan itibaren ailesiz büyümüş ve her şeye tek başına göğüs germiş bir karakter. Hayatta kalmak ve yere sağlam basabilmek, zeka, şans ve özveri gerektirir. Bu yüzden Pavel için matruşka benzetmesini çok sevdiğimi söyleyebilirim.”

Pavel, Rus oyuncağı matruşka gibi içi açıldıkça yeni şeylerin çıktığı birisi ve çok da renkli bir karakteri. Kaan Turgut da bu karakteri gayet başarılı bir şekilde canlandırıyor. Oyuncu, karakterin gizemli ve öngörülemez birisi olduğunun altını çizdi.

Oyunculuk anlamında Pavel karakterinin kendisi için çok iyi olduğundan bahseden Kaan Turgut, şunları söyledi: “Pavel’in gizemli ve öngörülemez olması oyunculuk anlamında beni sınırlamayan ve izleyen için de sürprizli bir karakter olmasını sağlıyor. Neden matruşka benzetmesini sevdiğim de tam da burada ortaya çıkıyor.”

Dizinin hikayesinde Merih Öztürk’ün canlandırdığı Jovanka’ya tutkulu şekilde aşık olan Pavel, bu yüzden de tehlikeli süreçler yaşıyor. Kaan Turgut, karakterin Jovanka’ya olan takıntısının çok eskilere dayandığını söyledi.

Oyuncu, “Ailesi olmayan çocukların psikolojileri pamuk ipliğine bağlıdır… Özgüven ve kompleks ile ilgili travmaları bazen bir ömür üzerlerinden atamayabilirler” diyerek Pavel’in yıllar önce Elena ile yaşadığı çatışmayı hatırlattı.

Hala hayatının merkezinde bir travmanın olduğu Pavel gibi bir karakteri canlandırmada ustalık sergileyen Kaan Turgut, Üsküp’teki çekimlerde zorlanmadığını da söyledi.

Oyuncu, yıllar önce Elveda Rumeli dizisinin son sezonunda yer almış ve bu yüzden Makedonya’yı bilen birisi.

Üsküp’te zamanın nasıl geçtiğini de anlatan oyuncu, şu detayları aktardı: “Çekimler dışında, şehri ve bu şehrin insanlarını tanımaya çalışıyorum. Boş zamanlarım da İstanbul’daki yaşamımla hemen hemen aynı geçiyor diyebilirim. Balkan mutfağıyla aram iyi, özellikle börek ve ajvara ayrı bir ilgim var.”

Balkan Ninnisi’nde Ertan ile Jovanka aşk çıkmazında

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir