Elon Musk’tan Trump için bomba anket: Twitter’a dönsün mü, dönmesin mi?

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Trump’la ilgili yeni bir anket başlattı. Twitter hesabı kapatılan ABD eski Başkanı Donald Trump’ın platforma dönüşünü soran Musk’ın anketi sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

featured

Twitter‘ın yeni sahibi Elon Musk, 2021 yılında hesabı kalıcı olarak askıya alınan ABD eski Başkanı Donald Trump‘ın tekrardan Twitter‘a dönmesine ilişkin anket başlattı.

Musk‘ın, Twitter üzerinden, “Eski ABD Başkanı Trump’a hesabı geri verilsin mi?” isimli anketi 7 milyonun üzerinde görüntülendi.

ÇOĞUNLUK ‘EVET’ DEDİ

Henüz sonlanmayan ankete katılan kullanıcıların yüzde 53,3‘ü “evet” derken, yüzde 46,8‘i “hayır” oyu kullandı.

Musk, daha önce askıya alınan Kathie Griffin, Jorden Peterson ve Babylon Bee hesaplarının yeniden aktif hale getirildiğini bildirdi.

Twitter, 9 Ocak 2021‘de Trump‘ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

Twitter’ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, “Trump’ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık.” ifadesi kullanılmıştı.

TRUMP’A SÖZ VERMİŞTİ

Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Trump’a uygulanan Twitter yasağını değerlendirmişti. Musk, “Bu, ahlaki açıdan kötü ve aptalca bir karardı. Donald Trump’ı yasaklamak doğru değildi, bu bir hataydı.” ifadelerini kullanmıştı.

Musk ayrıca, Twitter’ı aldıktan sonra Trump’a yönelik uygulanan yasağı kaldıracağını kaydetmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir