Elon Musk’ın tweeti sonrası Bitcoin ve Dogecoin yükselişe geçti!

featured

Bitcoin ve Dogecoin için kısa bir süre sessiz kalan Elon Musk bir kez daha devreye girdi.

Milyonların takip ettiği ünlü isim Elon Musk, kripto paralar ile alakalı olarak bir süredir tweet atmıyordu. Bir süredir merakla ne zaman tweet atacak diye konuşulurken, beklenen Bitcoin paylaşımı bu sabah geldi.

Elon Musk kafayı enerji tüketimine taktı

Yaklaşık son bir haftadır gerek Dogecoin, gerekse Bitcoin ile alakalı bir paylaşımda bulunmayan ünlü milyarder Musk, Cuma sabahı piyasaların toparlanmaya başladığı bir anda Bitcoin tweeti attı. Son zamanlarda Bitcoin’in yüksek enerji tüketmesi meselesine kafayı takan Musk, bu durumun eğlenceli olmadığını hatırlattı.

Musk, tweetinde, “Bir ampulü takmak için kaç Bitcoin maxi gerekir? Bu komik değil! – Bitcoin maxi” ifadelerini kullandığı tweeti altına binlerce yorum yapılmaya devam ediyor.

Bitcoin toparlanıyor

Kripto para birimlerinde toparlanma eğilimi görülmeye başlandı. Bir süredir sert satış dalgasıyla karşı karşıya kalan kripto para birimleri rahat nefes almaya başladı.

Çin’in yasaklayıcı tavırları son dönemde kripto paralar üzerinde belirleyici etken olmaya başladı.

Çin anakarasında kripto para madenciliğini bitirmek istemesi nedeniyle Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto paralarda sert satış dalgalarına tanık olunmuştu.

35 bin doların üzerinde

Bugün ise rüzgar terse döndü ve Bitcoin tarafında toparlanma eğilimi görüldü. Geçtiğimiz Salı günü 29 bin 247 dolara kadar gerileyen Bitcoin bugün 35 bin 495 dolar seviyesine yükseldi. Sadece 3 günde Bitcoin’deki kazanç yüzde 21’i aştı. Ethereum ise 2000 dolar seviyesinde işlem görüyor ve yüzde 1 oranında düşüş gösteriyor.

Kripto para konusunda spekülatif açıklamalarda bulunan ve piyasaya yön veren isim olan milyarder iş adamı Elon Musk yeni açıklamalarda bulundu. Ampul örneğinden ortaya çıkan Elon Musk’ın açıklamaları Bitcoin’i yükseltti. Bununla birlikte Dogecoin de güç kazanmaya başladı. Dogecoin dolar bazında yüzde 11’i aşkın değer kazancıyla 0.28 dolar seviyesinde işlem görüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir