Elon Musk’ın hamlesi Dogecoin’e yaradı

İş insanı Musk’un, Twitter hissesi alması gözlerin yeniden kripto borsalara çevrilmesine neden oldu. Dogecoin bu haberle birlikte uçuşa geçti.

featured

Ünlü işadamı Elon Musk’ın Twitter’da %9,2 (2.8 milyar dolarlık hisse) satın almasının açıklanmasıyla portföyünde bulundurduğu Dogecoin son iki ayın zirvesine tırmandı. Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Elon Musk tarafından yapılan büyük satın alma, acaba Twitter’ı ele geçirmek mi istiyor? Sorusunu gündeme taşıdı.

Borsagündem’in haberine göre Musk, sosyal medya ağında çok popüler olmasına rağmen, bir süredir Twitter’ın açık bir eleştirmeni konumundaydı. Kendi platformunu inşa etme olasılığı da gündeme gelmişti. Şimdi, Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey’in sahip olduğu hisselerden dört kat daha fazla bir hisseye sahip. Musk’ın Twitter’ı kendi inançlarına daha yakın hale getirmek için bu satın almayı yaptığı söyleniyor.

trbtc
BTC
-1.94%
2.266.804,52 TRY
treth
ETH
-3.33%
115.312,10 TRY
trbnb
BNB
0.62%
19.048,28 TRY
trdoge
DOGE
-4.58%
6,24 TRY

 

Wedbush Securities analisti Dan Ives ise, The Guardian’a yaptığı açıklamada bu hisselerin pasif hisse olduğunu ve Musk’un yönetimde aktif bir rol alamayacağını belirti.

Ancak, Elon Musk’ın sosyal medya platformunu bir ödeme seçeneği olarak Dogecoin’i almaya ve madeni parayı daha da entegre etmeye zorlamasını bekliyor. CEO, DOGE’yi Tesla ürünleri için bir ödeme şekli olarak zaten entegre etti ve ardından değeri %15 artarak 0,20 dolara yükseldi.

HİSSELER HIZLA YÜKSELDİ

Musk’ın satın alımı, piyasa öncesi işlemlerde %25’in üzerinde bir artışla şirketin hisse fiyatına yansıdı. Twitter zirveye ulaştığında Musk’ın 2,8 milyar dolarlık hissesi 3,5 milyar doların üzerine çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir