Elon Musk’tan İstanbul’un fethine gönderme! ‘1453’ paylaşımı sosyal medyayı salladı

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medyayı sallayan bir paylaşıma imza attı. "Kapıyı kilitlemiş miydim?" yazılı bir görsel yayınlayan Elon Musk'ın paylaşımındaki en dikkat çeken nokta ise "Constantinople 1453" yazısı oldu. Musk'ın İstanbul'un fethine gönderme yaptığı tweet'i kısa sürede binlerce beğeni ve yorum yapıldı.

featured

Sık sık yaptığı paylaşımlar ve verdiği demeçlerle dünyada adından söz ettiren Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk yine çok konuşulacak bir tweet attı.

“KAPIYI KİLİTLEMİŞ MİYDİM?”

Musk’ın Bizans askerinin yatakta yattığına ilişkin paylaştığı karikatürde, “Did I lock the gate? (Kapıyı kilitlemiş miydim?)” ifadesi bulunurken, görselin altında ise “Constantinople 1453” yazısı yer aldı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

1453’te Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethedildiği tarihe gönderme yapılan bu paylaşım kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Kullanıcılar Musk’un paylaşımının altında onlarca Türkçe ve İngilizce yorumlar yazdı.

Elon Musk’ın 1453 İstanbul’un Fethi paylaşımının altındaki gerçek! Türk’ün gücünü küçümsemek için kendilerini ‘aptal’ yerine koydular…

İşte onlardan bazıları:

That door was opened by Fatih Sultan Mehmed in 1453
Air, land, sea… it doesn’t matter (Hava, kara, deniz… fark etmez)
#FatihSultanMehm
sadece rüyanızda görürsünüz istanbul’u
biz gemileri karadan yürütmüş adamız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir