Her şey bir anda oldu! Kraliçe Elizabeth’in veda töreninde yürekler ağza geldi

8 Eylül'de vefat eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in cenazesi Westminster Sarayı'na getirildi. Kraliçe'ye son kez veda edebilmek için yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda kuyruklar oluşurken, saatlerdir Kraliçe'nin naaşının başında nöbet tutan askerin bir anda yere yığıldığı anlar sosyal medyada viral oldu.

featured

Kraliçe Elizabeth‘in cenazesinin Buchingham Sarayı’ndan başkent Londra’daki Westminster Hall’e getirilmesinin ardından binlerce kişi cenazeyi ziyaret etmeye geldi.

İngiltere monarşisindeki 70 yıllık saltanatıyla tahtta en uzun süre kalan hükümdar unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi, Buckhingham Sarayı’ndan başkent Londra’daki Westminster Hall’e getirilmesinin ardından halkın ziyaretine açıldı. Kraliçe’nin sevenleri Westminster Hall’e akın etti.

Kraliçenin cenazesi Westminster Hall’de küre, asa ve hükümdarlık tacı ile birlikte katafalka konulmasının ardından kraliyet askerleri tarafından korunmaya devam ederken dikkat çeken bir olay yaşandı.

Kraliçe’nin naaşının yanı başında günlerdir nöbet tutan askerlerden birisi, tören sırasında bir anda yere yığıldı. O ana ait görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünü bilen astrolog Kassandra’dan şok Merkür Retrosu tahmini: ‘Çok can kayıpları olacak’

Cenaze, yarından itibaren 4 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak. Kraliçe’nin cenaze töreninin 19 Eylül’de düzenlenmesi bekleniyor.

Öte yanda Kraliçe’ye son veda için 1 milyondan fazla kişinin Londra’ya akın ettiği biliniyor.

Kuyrukta bekleme süresini tahmin etmek için sıranın kaç kilometre uzunluğunda olduğunu gösteren bir takip sistemi de var. Saat 12:48 itibarıyla güncellenen verilere göre Kraliçe’yi görmek için oluşan kuyruğun uzunluğu 4.2 kilometre.

İnsanların akşamdan gelip çadırlarda kaldığını ifade eden İngiliz basını, kuyrukta bekleyenlere bedava yiyecek ve içecek dağıtıldığını ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir