Akşener buna ne diyecek? İşte Ekrem İmamoğlu’nun “yedirmeyiz” dediği mesai arkadaşları…

İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'deki terör yapılanması için başlatılan soruşturma devam ederken, soruşturmaya konu olan İBB çalışanlarının sosyal medya paylaşımları "bu kadar da olmaz" dedirtti.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki terör yapılanmasına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan özel teftişle ilgili “Yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” demişti. İmamoğlu’nun yol arkadaşlarının sosyal medya paylaşımları PKK ve FETÖ terör örgütlerinin propaganda hesapları gibi…

İBB TERÖR YUVASINA DÖNMÜŞ

İçişleri Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işbaşı yaptırılan, terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddia ve tespitler. DİAYDER referansıyla İBB’ye yerleştirilenlere yönelik, başlatılan özel teftişle ilgili açıklamamız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.

Soruşturmaya konu olan personelin sosyal medya paylaşımları, İBB’deki terör yapılanmasını açık seçik gözler önüne serer nitelikte…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada PKK bağlantılı DİAYDER üyesi 23 kişi hakkında dava açılmıştı. Savcılığın soruşturmasında, sözde hocaların dernek mescidinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Kürt vatandaşları cihada çağırdığı, PKK’nın sözde hocalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gassal olarak işe alındığı ortaya çıkmıştı.

İBB GASSAL’I MEHMET EMİN ASLAN

İstanbul Personel Yönetim AŞ Özel İstihdam Bürosu (İSPER) bünyesinde 2021 yılı itibariyle gassal olarak işe alınan Aras Aslan kod adlı Mehmet Emin Aslan isimli şahsın, PKK terör örgütü üyeliğinden 2013 yılında göz altına alındığı ortaya çıktı.

Mehmet Emin Aslan’ın TSK operasyonlarında öldürülen PKK’lı teröristlerin cenaze namazlarını kıldırdığı, Cuma namazlarında okuduğu Kürtçe hutbelerde örgüte katılmanın ve ‘işgalci T.C’ ile mücadelenin sevap olduğuna dair fetvalar verdiği için 09.07.2021 tarihinde tutuklandığı tespit edildi.

PKK’nın paralel Diyanet’i olan DİAYDER’de görevli İBB personeli Mehmet Emin Aslan’ın, sosyal medya paylaşımlarında Şırnak’tan “Kuzey Kürdistan” diye bahsettiği ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bölgede işgalci olarak tanımladığı görülüyor.

DİAYDER üyesi İBB personeli Mehmet Emin Aslan’ın sosyal medya hesabından sadece PKK değil, FETÖ terör örgütüne ait hesapları da beğendiği ortaya çıktı.

KİPTAŞ PERSONELİ MEHMET HANİFİ BİLGE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 23 Mayıs 2020 tarihinde KİPTAŞ’ta işe alınan Mehmet Hanifi Bilge, PKK-KCK sempatizanı paylaşımlarıyla sosyal medyada terör propagandası yapmış. Bilge’nin ağabeyi Amed Velad kod adlı terörist İhsan Bilge ise 14 Ekim 2021 tarihinde Irak’ın Dohuk kentinde teslim olmuştu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE ‘KOYUN’ DEMİŞ

İBB Kiptaş personeli PKK’lı Mehmet Hanifi Bilge, PKK terör örgütü sempatizanı olduğunu ispat eden paylaşımlarının yanı sıra, 15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkan vatandaşlar için ise ‘koyun’ benzetmesini yapmış.

İSTON PERSONELİ MEHMET SİNAN AYÇİÇEK

PKK-KCK terör örgütünün Kilis sorumlusu olan Mehmet Emin Ayçiçek, 1 Aralık 2016 günü KCK kuruluş yıldönümü eylem hazırlığında 2 adet molotof kokteyli ile yakalanmış, 5 Aralık 2016 günü Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

6 Nisan 2020 tarihinde İBB iştiraki İSTON’da işe alınan Ayçiçek, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine PKK paylaşımları ile sosyal medyasında propaganda faaliyetlerine devam etmiş.

İSTON PERSONELİ MESNA KARDAĞI

26 Haziran 2020 tarihinde İBB iştiraki İSTON’da işe başlatılan Mesna Kardağı, PKK’lı teröristlerin taziye törenlerinde sıkça görülen bir isim. Oğlu Yunus Kardağı ise hala, PKK’nın dağ kadrosunda…

Sosyal medya hesaplarından PKK sayfalarını takip eden Kardağı’nın DBP Muş Bulanık İlçe Eş Başkanlığı yaptığı dönemde ise terör örgütü lehine faaliyetlerde bulunduğu ve terörist başı Apo’ya destek eylemleri düzenlediği ortaya çıktı.

İSTON PERSONELİ UMUT ÇEÇEN

PKK/KCK terör örgütünün kırsal faaliyetlerinde görev alan Umut Çeçen halen İBB iştiraki İSTON’da görev başında.

İBB personeli Umut Çeçen’in sosyal medyasında beğendiği ve takip ettiği PKK sayfaları, terör örgütünün propagandasını yapmaya devam ediyor.

BİMTAŞ PERSONELİ VEYSİ ALTINDAŞ

BİMTAŞ Boğaziçi Peyzaj AŞ’de şehir plancısı olarak çalışan Veysi Altındaş, 2018 yılında PKK/KCK terör örgütünün siyaset akademilerinde eğitim aldı.

Altındaş’ın sosyal medya hesaplarından, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın açıklamalarını paylaştığı ve PKK sayfalarını takip ettiği görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir