Ekrem İmamoğlu’nun reklamı 11 günde çöktü! “Sorunu çözdük” dediği Sarıyer ve Kadıköy’ü sel aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 gün önce video yayınlayıp İstanbul'da yaptıkları yatırımlarla sel ve su baskını sorunlarını çözdüklerini iddia etmişti. İmamoğlu'nun "Sorunu çözdük" dediği ilçelerden Sarıyer ve Kadıköy'ü sel aldı, yollar göle döndü.

featured

Ekrem İmamoğlu‘nun 11 gün önce yayınladığı videoyla sorunlarının çözüldüğünü iddia ettiği Sarıyer ve Kadıköy, sel sularının altında kaldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 gün önce ‘Yatırım Var Sel Yok’ başlıklı videoda İstanbul için sel felaketlerinin geride kaldığını iddia etmişti. İmamoğlu, bugün de yatırım yaptıkları hiçbir ilçede sorun yaşanmadığını bir kez daha vurguladı. Ancak, İmamoğlu’nun ‘Büyük yatırım yaptık’ dediği Kadıköy ve Sarıyer’i de sel vurdu. Su baskınlarının yaşandığı Kadıköy’de yollar göle döndü. Sarıyer de ise, yol ile deniz adeta birleşti. Bu görüntüler sonrası İmamoğlu’nun 11 gün önce yayınladığı, ‘Yatırım Var Sel Yok’ isimli video yeniden gündem oldu.

İstanbul’da dün başlayan sağanak yağışın ardından Esenyurt başta olmak üzere Sarıyer, Kadıköy ve birçok ilçede su baskınları yaşandı. Sel felaketi sırasında ortalarda görünmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Muğla’nın Fethiye ilçesinin Faralya mahallesinde bulunan lüks bir otelde tatilde olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun tatiline devam etmesi vatandaşların tepkisini çekti. Öte yandan Ekrem İmamoğlu’nun resmi YouTube hesabından 11 gün önce yapılan, ‘Yatırım Var Sel Yok’ başlıklı video da dikkat çekti. Videoda, Kadıköy ve Sarıyer için sel sorununun geride kaldığına vurgu yapıldı. İmamoğlu, bufün yaptığı paylaşımda da, yatırım yaptıkları hiçbir noktada sel yaşanmadığını iddia etti. Ancak dün ve bugün Kadıköy ile Sarıyer’de su baskınları yaşandı, yollarda araçlar ve vatandaşların ilerlemekte büyük güçlük çektiği görüldü.

Fethiye’de tatil yapan Ekrem İmamoğlu’nu Fox TV de sattı!

İSTANBUL’U SEL VURDU

Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı uyarılar dün gerçeğe dönüştü. Kurban Bayramı’nın ilk gününde akşam saatlerinde İstanbul genelinde etkili olan yağış sonrası özellikle Esenyurt’ta sel felaketi yaşandı. Sarıyer ve Kadıköy gibi ilçelerde de yollar göle döndü, su baskınları görüldü.

İMAMOĞLU YİNE TATİLDEN DÖNMEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AFAD Başkanı Yunus Sezer Esenyurt’ta incelemelerde bulundu, çalışmaları sahada yönetti. Yerlikaya, Konya’daki bayram programını iptal edip dönerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muğla Fethiye’deki tatiline devam etti. İmamoğlu’nun, daha önce olduğu gibi afet sırasında İstanbul’da olmaması büyük tepki çekti. İmamoğlu, “Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır.Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.” paylaşımı yaparken, vatandaş açıklamanın altında büyük tepki gösterdi.

11 GÜN ÖNCE YAYINLADIĞI VİDEO DİKKAT ÇEKTİ! ‘YATIRIM VAR SEL YOK’ DEDİĞİ İLÇELER GÖLE DÖNDÜ

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran 2022 tarihinde resmi YouTube hesabından bir paylaşım yaptı. ‘Yatırım var sel yok’ başlıklı videoda, İmamoğlu’nun göreve gelmesi ile birçok ilçede altyapı kurulduğu ve sel gibi afet olaylarının İstanbul için bir daha yaşanmayacağı vurgulandı. İmamoğlu, bugün yaptığı paylaşımda da, yatırım yapılan ilçelerde bir sorun olmadığını, selin en az hasarla atlatıldığını öne sürdü.

Ancak İmamoğlu’nun tanıtım videosu ve sosyal medya paylaşımında büyük yatırımlar yapıldığını iddia ettiği Kadıköy ve Sarıyer’i sel vurdu. Bu konu günün dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı. İmamoğlu’nun, ‘Yatırım var sel yok’ dediği, Kadıköy ve Sarıyer’de dün geceden itibaren su baskınları yaşanırken, yollar göle döndü. Vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’dan Fethiye’de tatil yapan Ekrem İmamoğlu’na tepki!

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir